Logo hetkontakt.nl/klaroen
Op de foto overhandigt Barry Ouweneel, een van de vier werkgroepleden die namens de HVWA aan het boek meewerkte, het Plusboek aan burgemeester Paans van Alblasserdam. Monique en Michael van Holten kijken belangstellend toe.
Op de foto overhandigt Barry Ouweneel, een van de vier werkgroepleden die namens de HVWA aan het boek meewerkte, het Plusboek aan burgemeester Paans van Alblasserdam. Monique en Michael van Holten kijken belangstellend toe. (Foto: Geert Ouweneel)

Fotoboek van Alblasserdam bij Plus Van Holten

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Maandag 21 september is supermarkt Plus Van Holten een nieuwe actie gestart, waarbij fotoplaatjes van Alblasserdam kunnen worden gespaard.


Daarbij hoort ook een boek waarin ze kunnen worden geplakt. Wie alle plaatjes heeft ingeplakt, bezit tegelijk een waardevol historisch beeld vol informatie over heden en verleden van Alblasserdam. Er staan 281 prachtige foto’s in, waarvan er 65 in het groot zijn voorgedrukt en men zelf 216 kleine fotootjes bij elkaar moet zien te sparen. Bij elke 10 euro aan boodschappen geeft Van Holten 4 gratis plaatjes. 

Monique en Michael van Holten openden in juni 2019 een nieuwe supermarkt in het leegstaande pand in de Sportlaan waar voorheen Dirk van den Broek was gevestigd. Veel mensen en vooral de bewoners van de Alblashof waren daarmee heel blij. Die paar maanden dat het pand leegstond moesten ze hun boodschappen elders halen en nu konden ze weer gewoon de weg oversteken voor een pak melk. Ze kregen gelijk een boost bij hun eerste bezoek. Ruime gangen, volle schappen, een milieuvriendelijke groene uitstraling buiten en vriendelijk personeel binnen.

Begin oktober 2019 werd de Historische Vereniging West-Alblasserwaard door de Plusmarkt benaderd voor een nieuwe actie, waarbij Alblasserdam in beeld werd gebracht. De vereniging had net twee intensieve projecten achter de rug, namelijk digitalisering van de Klaroenen en een Fotobaseprogramma, waarbij alle foto’s in de cloud konden worden gezet. Die klussen waren klaar, en vier leden gingen aan de slag voor Plus. Daarbij dankbaar gebruikmakend van het nieuwe Fotobaseprogramma.

In zestien hoofdstukken is geprobeerd zoveel mogelijk aspecten van het dorpsleven te belichten. Zowel uit vroeger tijd als in het heden.

Het boek werd gedrukt bij Retrospect, die geweldige medewerking verleende. De bedoeling was dat de actie begin april dit jaar van start zou gaan, maar door de coronapandemie moest dat worden uitgesteld. Gelukkig kon maandag de actie dan toch starten. Burgemeester Paans van Alblasserdam kreeg bij de Historische Vereniging West-Alblasserwaard het eerste officiële boek overhandigd door een van de samenstellers. Plus Van Holten trakteerde bij de uitreiking op gebak.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5