Afbeelding

Werkstraf en voorwaardelijke celstraf geëist tegen frauderende penningmeester Kattenmand

Algemeen 282 keer gelezen

ROTTERDAM/NIEUW-LEKKERLAND • De rechter heeft woensdag een werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen de 67-jarige Hans M. uit Krimpen aan den IJssel, die 50.000 euro zou hebben verduisterd van stichting De Kattenmand uit Nieuw-Lekkerland.

Hans M. wilde bij de Haagse rechtbank wel toegeven dat hij van de financiële administratie van De Kattenmand, die katten en konijnen opvangt, ‘een enorme rotzooi heeft gemaakt’. Hij ontkent echter in alle toonaarden dat hij tussen 2014 en 2019 als penningmeester van die Stichting een kleine 50.000 euro zou hebben verduisterd.

De officier van justitie vond dat een opmerkelijke draai, want in politieverhoren had M. op een lange lijst van uitgaven die hij met de bankpas van de Stichting had gedaan met minnetjes aangegeven welke uitgaven eigenlijk privé waren geweest. Daar kwam een lijst met flink wat minnetjes uit met daarop zaken als brandstof tanken, de autoverzekering van zijn stiefdochter, boodschappen en dure internetabonnementen. Zij eiste dan ook een werkstraf van 240 uur, drie maanden voorwaardelijke celstraf en een contactverbod met de Stichting. Daar bovenop komt dan nog een zogenaamde pluk-ze-boete van 49.788 euro.

De Krimpenaar zegt dat hij overmand door het verdriet van het verlies van zijn tweede echtgenote, met wie hij in 2009 de stichting heeft opgericht, bij de politie maar wat heeft verklaard. Nadat medebestuursleden in 2018 aangifte tegen hem hadden gedaan, vond een huiszoeking plaats. Daarbij werden meerdere pistolen, een spuitbus met traangas en patronen aangetroffen. “Van mijn vader gekregen uit een erfenis, jullie mogen die rotzooi houden ik ben er totaal niet in geïnteresseerd”, aldus M.

Zijn advocate verzocht de rechtbank haar cliënt vrij te spreken van de verduistering en alleen een beperkte straf op te leggen voor de geërfde wapens waarvan M. niet zou hebben geweten dat het om verboden wapens ging.

Uitspraak van de rechter volgt op 16 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden