Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Karl Thaller in actie.
• Karl Thaller in actie. (Foto: Aangeleverd)

Papendrechter Karl Thaller keert terug naar Oostenrijk

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrechter Karl Thaller keert op zaterdag 1 augustus naar zijn geboorteland Oostenrijk. Samen met zijn vrouw Anneke gaat hij wonen in St. Johann im Pongau in het Salzburgerland. Daar wil hij nog vele jaren genieten van de jaargetijden in combinatie met de bergen, maar ook wil hij helpen bij de verzorging van zijn ernstig zieke broer.


Karl is bekend bij veel Papendrechters door het maken van reportages over actuele onderwerpen in ons dorp. Ook is hij de man die de 27-delige serie over de Alblasserwaard bedacht en maakte. De laatste afleveringen daarvan heeft hij nog voltooid en deze zullen in het najaar worden uitgezonden.

Karl heeft 45 jaar in Nederland gewoond, eerst in Den Haag. Maar het bedrijf waarvoor hij werkte verhuisde naar Sliedrecht en zo kwam Karl in Papendrecht terecht.

Droom in vervulling
“Eind 2013 ben ik werkloos geworden, maar wilde niet thuis zitten maar iets doen”, blikt Karl terug. “Via het BWI kreeg ik een vacature voor vrijwilligerswerk te zien en die was van RTV Papendrecht, als jongen had ik altijd gedroomd om fotojournalist te worden. Ik vond de foto's van verre landen heel inspirerend. Nu, na 50 jaar, ging mijn droom in vervulling. Ik heb van de grond af aan alles geleerd en heb intussen veel filmwerk verricht, vooral documentaires gemaakt over de Alblasserwaard, maar ook over mensen uit Papendrecht>”

Korte zoektocht
De zoektocht naar vrijwilligerswerk duurde bij Karl overigens niet bijzonder lang, vertelt hij op de website van RTV Papendrecht. Karl vertelt over de vacatures bij het BWI in Papendrecht: “Mijn oog viel op een RTV Papendrecht vacature om te werken in de tv ploeg. Dat was het. Een half uur later heb ik via de website de aanmelding als vrijwilliger gestuurd en een kwartier later kreeg ik bericht hoe snel ik zou kunnen komen. Tien minuten later stond ik op de stoep bij RTV en weer tien minuten later werd ik aangenomen, hoewel ik geen ervaring met filmen had. De volgende dag maakte ik kennis met Jan van Efferen en met enkele andere collega’s en stagiaires.”

“Hij kwam binnen zonder enige kennis van tv maken, maar hij gaat weg met een berg ervaring en kennis”, schrijft RTV Papendrecht op haar website. “Ik ben een gewoon mens die niets bijzonders gedaan heeft om zo in belangstelling te staan”, reageert Karl bescheiden.

Nu neemt Karl, zoals hij het zelf zegt, met een weemoedig hart afscheid van Papendrecht en RTV. Hij kijkt met een bijzonder positief gevoel terug op Papendrecht. Karl: “Papendrecht is een leuk dorp en ik voelde mij thuis. Mensen hebben mij vriendelijk bejegend. In begin merkten zij natuurlijk dat ik een accent heb en dat maakte mensen nieuwsgierig. En ik heb altijd met plezier voor de omroep gewerkt en heb hele fijne collega's bij RTV gehad.”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier