Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

10 Uitjes die bijna niets kosten

  •   keer gelezen

Een dagje uit duur? Nee hoor dat hoeft helemaal niet. Met een beetje creativiteit of onze tips, maak jij deze zomer super leuke herinneringen die altijd bij blijven. Ook als je minder te besteden hebt, wil je dat jij en je kinderen een leuke vakantie hebben. Dan is het goed om te weten dat een dagje weg het beste cadeau voor je kind is. Zeg nu zelf; een dag lang aandacht en samen dingen ondernemen. Daar praten jullie nog lang over na. En dat hoeft dus helemaal niet duur te zijn. 


Met vriendjes die overal naar toe gaan, wil jouw kind natuurlijk ook wat ondernemen. Wees gerust want zeker in de vakantie zijn er genoeg dingen om samen te doen. Verzin alleen eens iets anders dan het standaard dagje naar het zwembad of naar de speeltuin. De inspiratie geven wij je. De 8 leukste uitjes die (bijna) niets kosten voor jou op een rij. 

Old school Holland
Wat is er leuker dan met een echte wegenkaart door Nederland toeren. De navigatie gaat voor dit uitje even op stil. De kosten zijn benzine, de routekaart en ergens een lekker ijsje. Zelfs de lunch neem je (in de vorm van een picknick, bordjes, en een gezellig kleed) gewoon mee. Zoek je hoed en sjaal en pak ook een van je leukste dames tassen maar vast. Stippel samen de route uit door stukken waar je nog nooit bent geweest. Ga je door kleine dorpjes of maak je een route langs de kust? 

Tip: Maak voor onderweg een gezellige (foute) playlist aan om samen lekker mee te zingen.

Een nachtje langer
Heb je iets meer te besteden dan kun je er toch redelijk goedkoop een tweedaags uitje van maken. Je plakt er dan een overnachting in een trekkershutje aan vast. Deze hutjes staan door heel Nederland. Zo heb je heel goedkoop een meerdaags uitje met je kind. En hoe spannend is het om in zo’n houten hutje te overnachten. Sommige kijken zelfs uit over een meer.

Flessenpost
Maak je een route langs zee, dan kun je ook aan flessenpost doen. Vooraf maak je een glazen (wijn) fles goed schoon en laat die drogen. Samen met de kinderen maak je een brief voor er in. Op de dag zelf zoek je een goede plek om de fles in zee te gooien. Spannend… zul je een reactie krijgen?

Op koopjesjacht
Struinen over markten. Altijd een hit. Niet voor je kind? Wel als ze een eigen budget meekrijgen en zelf mogen beslissen wat ze daarvan kopen. Ze gaan dan vanzelf nadenken over hun aankopen. Leerzaam en super leuk om te zien hoe ze hun keuze maken. Waren ze toch al toe aan een nieuwe kamer, dan is het helemaal leuk. Een andere optie is om het te zien als samen schat zoeken. Misschien kun je vooraf wel bedenken waar je naar op zoek gaat.

Bloemenplukken
Een topper voor alle kleine meisjes en jongetjes is samen bloemetjes of appeltjes plukken! In Nederland zijn er bijna overal wel pluktuinen te vinden. Sommige hebben er ook nog een speeltuin bij. Het uitje kun je langer maken door onderweg te stoppen voor een picknicken met de broodjes, bordjes en het leuke kleed dat je vooraf in je anti diefstal rugzak hebt gestopt. Extra leuk is het dat je de rest van de week geniet van de mooie bos bloemen of de lekkere appeltjes. 

Zo mag je elke dag wel een uurtje werken
Heb jij nog wat werk te doen maar wordt je steeds afgeleid? Ga dan naar de Ikea. Je kinderen een uurtje in het ballenbak en jij een uurtje met Laptop rugzak in het restaurant. Iedereen blij. De koffie is er goed en gratis. Na het werk kun je dan de verhalen van je kinderen aanhoren tijdens de lunch of het diner met natuurlijk de lekkerste gehaktballetjes, patatjes en een ijsje.

PAS OP: voor dit uitje geldt wel: zorg wel dat je niet wéér tig scharen, afwasborstels en waxinelichtjes afrekent bij de kassa. 

Nee nee wordt ja ja 
Het goedkoopste en voor je kinderen het beste idee. Je mag een dag lang geen nee zeggen. Eng? Bedenk dan dat het voor je kinderen een dag wordt die ze nooit meer vergeten. Hoe het werkt? Je zegt gewoon ja op alle activiteiten die voorgesteld worden. Ja ook op het eten dat ze opperen. Maar uiteraard bepaal je zelf vooraf de regels. Je kinderen hebben natuurlijk geen idee van geld stellen anders de gekste dingen voor. Je kan ook nog andere uitzonderingen maken. Overigens kun je ook bepalen dat het andersom ook geldt. Dat je kinderen die dag ook geen nee mogen zeggen. Let wel: misbruik maken door vragen hun kamer op te ruimen is natuurlijk verboden.

Ja = nee
Een leuke variant op de nee-dag is de andersom dag. Alles wat ja is, wordt nee of andersom.

Een dagje andersom
Nog een variant is op de andersom dag is dat alles omgedraaid is. Je begint de dag met het avond ritueel of het diner begint met het toetje bijvoorbeeld. Ook hier bepaal je zelf weer de regels.

Voor (chef) koks in spe
Hoe stoer om samen naar een workshop koken of bakken te gaan. Dat is echt quality time. In Nederland zijn er genoeg kookscholen waar je zo’n workshop kunt doen. Je vindt ze door te zoeken naar ‘kinderkookworkshops’. Kijk wel even of ze in de vakantie geopend zijn. Een goedkopere variant is om dit uitje bij oma of een leuke tante doen die goed kan bakken of koken of die gewoon een hele leuke keuken hebben.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5