Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De Goudriaanse Molen, waarvan onlangs de wiek afbrak.
• De Goudriaanse Molen, waarvan onlangs de wiek afbrak. (Foto: Cees van der Wal)

Molenstichting Simav versnelt controle molenwieken na roedebreuk Goudriaanse Molen

  •   keer gelezen

REGIO • Molenstichting Simav gaat naar aanleiding van de afgebroken wiek van de Goudriaanse Molen de molenwieken versneld controleren.


Om de veiligheid van molenaars en bezoekers te waarborgen is de reguliere controle van alle molenwieken versneld in gang gezet. Met behulp van geavanceerde techniek worden de twee roeden van de molens, die bestaan uit vier wieken, gecheckt op scheuren en onvolkomenheden, gevolgd door nadere inspectie door de molenmaker.  

Op dinsdag 7 juli brak, geheel onverwachts, een van de wieken van de Goudriaanse Molen. Bij deze Simav-molen bleef het bij materiële schade. Wieken en andere vitale delen van molens staan hoog op de onderhoudsagenda van molenstichtingen. Ook molenstichting SIMAV, eigenaar van 33 molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, ziet toe op regelmatig onderhoud. 

Verzekeringen dekken de kosten niet wanneer er geen sprake is van heftige weersomstandigheden. Het bestuur heeft besloten de hulp in te roepen van bedrijven en particulieren middels crowdfunding. Voor meer info: www.simav.nl

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5