Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Recordaantal leden bij Scouting van Brederode in Papendrecht

  •   194 keer gelezen

PAPENDRECHT • Toen de coronacrisis uitbrak en de wekelijkse Scoutingopkomsten niet door konden gaan, was het best even spannend voor Scouting van Brederode in Papendrecht. Maar Scouting zou Scouting niet zijn als ze niet met een creatieve oplossing zouden komen. Het motto van Scouting Nederland is niet voor niets ‘Laat je uitdagen!’.

Voor alle leden van alle leeftijdsgroepen werden iedere week digitale opkomsten georganiseerd. De leden tot elf jaar kregen iedere week een doeblad met allerlei coole opdrachten en de leden van 11 tot 18 jaar hielden digitale bijeenkomsten waarbij ze spellen deden en bijkletsten. De volwassen leden organiseerden online pubquizzen, bingo’s en Ranking the Stars voor elkaar. Alle jeugdleden en leiding hebben van het bestuur een gave badge gekregen voor hun inzet.

Sinds de opkomsten weer (in aangepaste vorm) op het eigen terrein van Scouting van Brederode plaats mochten vinden, hebben veel kinderen uit Papendrecht en buurgemeenten zich aangemeld om gratis mee te komen doen. Er zijn daarna heel veel kinderen lid geworden bij de welpen. Zelfs zoveel dat het ledenaantal nog nooit zo hoog is geweest sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw.

Met een wekelijks afwisselend programma is er altijd iets leuks en iets nieuws te doen. Dit jaar gaan de opkomsten ook in de zomer gewoon door. Naast de gewone opkomsten gaan de leden van Welpen 1 (leeftijd: 6,5 jaar tot 9 jaar) eind augustus samen met hun leiding op kamp naar Rockanje. De leden in de leeftijd van 9 tot 11 jaar zitten bij Welpen 2 en gaan in diezelfde periode naar Boskoop. Ze slapen allemaal in het clubgebouw van de lokale scoutingverenigingen.

Kinderen die benieuwd zijn naar de scouting, kunnen een kijkje nemen op www.scoutingpapendrecht.nl en zich meld om een paar keer gratis te komen kijken.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }