Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto

Senioren appartementengebouw op plek oude meubelwinkel in Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De gemeente Molenlanden heeft een procedure in werking gebracht om van de oude meubelwinkel van Smit aan de Middelweg 2 in Nieuw-Lekkerland een appartementengebouw te maken.


Tot 2016 was op die locatie, op de kop van de kruising van de Middelweg met de Lekdijk, Smit Meubelen gevestigd.

Het is de bedoeling om er nu een woongebouw te realiseren, met daarin 13 (koop)appartementen, verdeeld over vier bouwlagen. De woningen worden gebouwd voor senioren, die vanuit de bestaande (veelal eengezins)woning willen doorstromen naar een gelijkvloers appartement.

Uit marktverkenning van de ontwikkelaar is gebleken dat er veel belangstelling door senioren is; voor deze doelgroep, die vaak aan de eigen kern Nieuw-Lekkerland gebonden is, is er in Nieuw-Lekkerland nauwelijks aanbod in gelijkvloerse koopwoningen of appartementen, in de prijscategorie middelduur tot duur.

Deze groep zoekt een woning met een traditioneel eigentijdse uitstraling, ruim, betaalbaar en gelegen bij de voorzieningen. Dit plan voorziet in die behoefte. Bijkomend voordeel van dit plan is dat men verwacht dat jongere inwoners van de kern gelegenheid krijgen vanuit de huidige

woonsituatie door te stromen naar woningen die de senioren achter zullen laten.

De verkoopprijs van de appartementen aan de Middelweg zullen tussen de 200.000 en 350.000 euro bedragen. De hoogte van het gebouw wordt maximaal 12 meter.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5