Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Raad Papendrecht bereidt zich voor op bespreking over bezuinigingen

Algemeen 160 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft zich donderdagavond 9 juli unaniem geschaard achter de kaderbrief, die het gemeentebestuur opgesteld had. In die brief worden bezuinigingen aangekondigd van ongeveer 2 miljoen euro.

Het college van B&W van Papendrecht schetst in de brief de financiële kaders met het oog op de begroting van 2021. Tijdens de behandeling donderdagavond gaf de gemeenteraad de richting aan en stelde zij de financiële kaders vast voor de begroting van het komend jaar.

Dit jaar was de kaderbrief van Papendrecht complex, omdat een aantal ontwikkelingen bij elkaar komen. Papendrecht dient een sluitende begroting voor 2021 op te leveren en is genoodzaakt zuiniger om te gaan met gemeenschapsgeld.

De afgelopen maanden heeft het college samen met de ambtelijke organisatie hard gewerkt aan de ombuigingsvoorstellen. Wethouder Financiën, Pieter Paans: "Een winstwaarschuwing is meer dan nodig. De tekorten lopen op. Maar we zien mogelijkheden de begroting 2021 sluitend te maken waarbij we het effect voor de samenleving zo klein mogelijk houden".

Papendrecht moet volgend jaar ongeveer 2 miljoen euro bezuinigen. “Naarmate we meer moeten bezuinigen, worden de te maken keuzes complexer”, redeneert het college van Papendrecht. Het college wil deze complexere keuzes graag maken samen met de gemeenteraad, de inwoners en de maatschappelijke partners.

De gemeenteraad stemde unaniem in met de kaderbrief. Dat betekent overigens nog niet dat nu al duidelijk is waarop de gemeente zal gaan bezuinigingen. De invulling van de bezuinigingen wordt pas gedaan tijdens een vergadering die in september zal plaatsvinden.

“Dan moeten we vol aan de bak”, reageerde fractievoorzitter Arjan Kosten van de SGP. De partijen wachten af met welke voorstellen het college van B&W zullen komen. Er zijn al ongeveer 200 mogelijkheden aangegeven waarop bezuinigd kan worden.

“Het laaghangende fruit is goeddeels weggeplukt. Nu wordt het tijd voor fundamentele keuzes”, aldus wethouder Pieter Paans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden