Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Regenton ter illustratie, niet van de actie.
• Regenton ter illustratie, niet van de actie. (Foto: 123rf.com)

Regentonactie Papendrecht afgesloten met 71 regentonnen

  •   44 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Regentonactie van de gemeente Papendrecht heeft ervoor gezorgd dat er 71 extra regentonnen in Papendrecht staan.

Dat meldde wethouder Arno Janssen donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. De regentonnen worden deze week geleverd en zorgen er met elkaar voor dat er bijna 16.000 liter water extra opgevangen kan worden. Elke ton in de actie kan 225 liter water bevatten. Deelnemers kregen 30 euro korting op de regenton van 115 euro.

De actie was een voortvloeisel van een motie van GroenLinks en Onafhankelijk Papendrecht, die vorig jaar aangenomen werd door een meerderheid van de Papendrechtse gemeenteraad. Met de actie worden inwoners gestimuleerd om bewust om te gaan met water, onder andere door opvang van regenwater.

Initiatiefnemer Bert Grimmius van GroenLinks is redelijk tevreden met de actie. “71 verkochte regentonnen is natuurlijk een mooi aantal. Wij hadden graag gezien dat het er meer waren geworden. Mogelijk heeft de coronavrisis hier toch ook enige invloed op gehad”, aldus Bert Grimmius.

De actie zou oorspronkelijk in april starten, want dan gaan mensen met hun tuin aan de slag. Door de crisis is dit uitgesteld naar juni. Grimmius: “Mede hierdoor zien wij een vervolg van deze actie in het najaar als een goede optie. Er is nog budget beschikbaar en ook de winkel Flowers and More, die de actie samen met de gemeente uitvoert, staat hiervoor open.”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }