Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: nl.123rf.com

Verbod op lachgas is niet mogelijk, maar Papendrecht doet het toch

  •   88 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een verbod op lachgas is eigenlijk nog niet mogelijk, omdat landelijke wetten hierover pas in 2021 in werking treden. Toch stelt de gemeente Papendrecht nu al een verbod in op het gebruik van lachgas. Hiervoor wordt een slim trucje gebruikt.

Het lijkt het meest waarschijnlijk dat het lachgas straks onder de Opiumwet gaat vallen en verboden gaat worden. Dan zal zowel de verkoop aan particulieren als het gebruik ervan niet meer mogen.

In de tussentijd heeft de gemeente Papendrecht, mede op verzoek van de politie, de regels in het dorp veranderd, waardoor lachgas bij overlastgevend gebruik verboden wordt.

“Een verbod op lachgas is eigenlijk nog niet mogelijk”, legde burgemeester Aart-Jan Moerkerke donderdagavond tijdens de raadsvergadering uit. “Maar nu hebben we het op een andere manier verwerkt in de Algemene Plaatselijke Verordening, eigenlijk op dezelfde manier als alcohol.”

Het gebruik van alcohol is niet verboden, maar als er overlast door veroorzaakt wordt, kan de politie optreden. Moerkerke: “De overlast van lachgas kunnen we nu wel aanpakken. Het is een andere manier van denken en slim aanpakken.”

“We onderzoeken nog andere zaken, bijvoorbeeld het verbod van het verkopen van lachgas. We hebben het onderwerp nog in beeld. Hoe kunnen we nog een stap verder zetten? Maar we vonden dit een goede stap in de goede richting”, aldus burgemeester Moerkerke.

De voltallige raad van Papendrecht was het van harte eens met burgemeester Moerkerke en stemde voor de wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waardoor de politie nu beter kan optreden tegen het gebruik van lachgas.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }