• Het landelijk bestuur van Ladies' Circle, met Anita Groen uit Papendrecht helemaal links.
• Het landelijk bestuur van Ladies' Circle, met Anita Groen uit Papendrecht helemaal links. Foto: G.v/d Reijnst-Brakhetstaaterop.nl

Ladies’ Circle haalt landelijk 383.447 euro op voor goede doelen

Algemeen 200 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 13 juni heeft Ladies’ Circle Nederland haar eerste digitale algemene ledenvergadering (ALV) gehouden. Tijdens deze digitale bijeenkomst werd het indrukwekkende bedrag van € 383.447 - bekend gemaakt dat de 72 Circles uit het land het afgelopen bestuursjaar in totaal hebben opgehaald voor diverse goede doelen. Ook vond er een bestuurswissel plaats en werd Metakids, het onderzoek naar metabole ziekten, als het nieuwe landelijke service doel gekozen.

Omdat er momenteel geen grote bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden, werd de ALV van Ladies’ Circle Nederland voor het eerst digitaal gehouden. “De ALV is ieder jaar weer een bijzondere gebeurtenis waarbij zo’n 300 tot 400 Ladies vanuit het hele land aanwezig zijn. Dat is dit jaar helaas anders, maar dat weerhoudt ons Ladies er niet van door te blijven gaan waar we kunnen”, vertelt Anita Groen uit Papendrecht, zij is Vice President van het hoofdbestuur.

“We zien dat de Circles in het land allerlei creatieve manieren verzinnen om in deze tijden toch mooie bedragen op te kunnen halen voor de organisaties die het juist op dit moment hard nodig hebben. Dat is hartverwarmend om te zien. Ook als landelijk bestuur moeten we creatief zijn om alles zoveel mogelijk doorgang te laten vinden en dat doen we met veel enthousiasme.”

Nieuw landelijk motto
Bij een ALV van Ladies’ Circle Nederland hoort een bestuurswissel en de presentatie van het nieuwe landelijke motto. Als motto van komend bestuursjaar is gekozen voor ‘Be V.I.P., Be Visible, you have an Impact on this world, BE Proud of it.’ Anita: “Be V.I.P. is een oproep aan de Ladies in het land om te werken aan de zichtbaarheid van Ladies’ Circle, daarnaast ook om te werken aan hun eigen zichtbaarheid en zichzelf als een V.I.P. te zien. Vaak zorgen we zo goed voor alles en anderen om ons heen, dat we dat ook vergeten om voor onszelf te zorgen. Wat dat betreft heeft het motto het in zich om voor iedere Lady een eigen betekenis te hebben.”

Nationaal service project
Iedere twee jaar wordt er een nieuw landelijke doel gekozen voor het nationaal service project van Ladies’ Circle waar alle Circles zich gezamenlijk voor inzetten. Anita vertelt: “In de periode 2018 – 2020 was dat doel Stichting Neurofibromatose. Later dit jaar wordt er aan deze stichting een cheque overhandigd met een fantastisch bedrag. Maar naast een financiële bijdrage heeft Ladies´ Circle ook bijgedragen aan de stijgende naamsbekendheid van deze stichting, zodat er meer aandacht gaat naar deze zeldzame huid- en zenuwziekte. Tijdens de ALV van dit jaar is gekozen om Metakids; onderzoek naar metabole ziekten, als landelijk service doel aan te wijzen voor de periode 2020 – 2022 en zullen alle Circles zich hier de komende twee jaar voor inzetten.

Vriendschap en service
Ladies’ Circle is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto van Vriendschap en Service zetten zij zich in voor diverse landelijke en regionale doelen. In Nederland zijn er in totaal 72 Circles actief met bijna 1000 leden die verbonden worden door het hoofdbestuur. Ladies’ Circle is groeiende, ieder jaar komen er weer nieuwe leden en Circles bij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden