Afbeelding
Foto: Bert Bons

Vanaf 12 juni gaat Bibliotheek Alblasserdam weer open

Algemeen 471 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na een lange periode van sluiting vanwege de corona-maatregelen en het inpakken en verhuizen van alle boeken, heropent de bibliotheek van Alblasserdam op vrijdag 12 juni haar deuren in De Rederij.

Om iedereen in de vernieuwde bieb welkom te heten, ligt er voor bibliotheekleden een leuk cadeautje klaar. Natuurlijk is er ook rekening gehouden met de jeugdleden. En alle Alblasserdammers kunnen profiteren van een leuke kortingsactie. De bibliotheekmedewerkers staan klaar om iedereen rond te leiden op de nieuwe locatie.

Vanaf 12 juni is iedereen welkom om boeken in te leveren, nieuwe boeken te lenen en het gebouw te ontdekken. Natuurlijk zijn de oude vertrouwde dingen er te vinden, zoals de collectie en de leestafels. Maar ook de nieuwe rol van de bieb is duidelijk terug te zien. Rayonmanager Natascha Salvo: "De bibliotheek verandert in een plek waar we mensen op weg helpen in onze snel veranderende maatschappij. Belastingaangifte doen kan best een uitdaging zijn en online bankieren krijgt ook niet iedereen zelf onder de knie. Wij willen een plek zijn waar mensen antwoord krijgen op hun vragen.”

Tot 1 juli 2020 heeft de bibliotheek aanbiedingen voor nieuwe leden. De dienstverlening van de bibliotheek gaat verder dan alleen het uitlenen van boeken. Ze delen kennis, ondersteunen bij het vergroten van taal- en digivaardigheden en zijn een ontmoetingsplek. Dit doen ze niet alleen. Dit doet AanZet samen met haar ‘medebewoners’ van De Rederij: de gemeente Alblasserdam, Werkcafé Smile en de politie. Door zich samen met deze partners in een pand te vestigen, wordt de samenwerking met de gemeente en maatschappelijke organisaties vergroot. Zo worden de inwoners van Alblasserdam nog beter bereikt én geholpen.

Nu Bibliotheek Alblasserdam weer open gaat, is AanZet hard op zoek naar gastheren en -vrouwen die haar bezoekers een warm welkom geven. Als vrijwilliger ontmoet je nieuwe mensen, werk je samen met collega’s en heb je volop mogelijkheden jezelf te ontwikkelen.

Bibliotheek Alblasserdam is vanaf 12 juni voorlopig geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-alblasserdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koningsdag in Alblasserdam officieel van start met zingen Wilhelmus en hijsen vlag bij Landvast korte video en foto's 11 uur geleden
Afbeelding
Scooter in brand langs Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland met korte video 15 uur geleden
Afbeelding
BSO-locaties van Fit-Kidz mogen van gemeente Papendrecht openblijven Nieuws 26 apr, 19:42

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden