Afbeelding
ingezonden mededeling

Sierlijsten als wanddecoratie

Algemeen 257 keer gelezen

Heb je recent een woning gekocht? Dan bestaat de kans dat hier nog het nodige aan verbouwd moet worden. 

Indien het een oude woning betreft, wil je deze mogelijk helemaal moderniseren. Indien je van de klassieke stijl houdt, wil je het huis mogelijk het liefst in oude glorie herstellen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt namelijk behoorlijk wat bij kijken om een huis weer helemaal om te toveren naar de klassieke stijl. Toch is het misschien makkelijker dan je op voorhand denkt. Je kunt namelijk moderne sierlijsten gebruiken om jouw woning een klassiek tintje te geven.

Sierlijsten als decoratie
In sommige oude huizen zijn nog sierlijsten aanwezig. Is dit bij jouw woning ook het geval? Hopelijk zijn ze dan nog in goede staat. Als dat niet zo is, zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om dit te herstellen. Heb je een huis gekocht zonder sierlijsten, maar wil je ze wel graag in jouw woning hebben? Dat kan ook! Je kunt tegenwoordig namelijk moderne sierlijsten als decoratie gebruiken. Er zijn verschillende soorten sierlijsten waaruit je kunt kiezen, zoals kooflijsten, perklijsten en lambriseringen van gips.

Een metamorfose voor jouw muur
De meest mensen denken dat sierlijsten uitsluitend geschikt zijn voor het plafond. Dit is echter een misvatting. Sierlijsten worden namelijk ook steeds vaker op wanden gebruikt. Ook de muren in jouw woning kunnen voorzien worden van sierlijsten. Ze zorgen voor een verfraaiing van de betreffende ruimte. Indien je ervoor kiest om jouw woning te voorzien van sierlijsten, zal jouw wand dus een ware metamorfose ondergaan. Hier houdt het echter niet bij op, want de ruimte waarin de sierlijsten geplaatst worden krijgt namelijk ook een compleet andere uitstraling.

Verschillende soorten sierlijsten
We haalden hierboven al aan dat je uit verschillende soorten sierlijsten kunt kiezen. Uiteraard moet een sierlijst wel aansluiten bij de stijl die in jouw woning terugkeert. Dit is tegenwoordig echter geen probleem. Zo vind je op www.het-schippertje.nl strakke en moderne sierlijsten, maar ook sierlijsten met alle pracht en praal van de barok. Eigenlijk ben je hier dus aan het juiste adres voor alle soorten sierlijsten. Naast sierlijsten tref je hier echter ook nog rozetten en ornamenten aan. Op deze manier maak je de uitstraling van jouw woning dus echt helemaal af!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden