Afbeelding

Speeltuin Middelweg gaat beperkt open

Algemeen 850 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Nadat premier Rutte een stappenplan aankondigde om de genomen corona-maatregelen te versoepelen heeft het bestuur van Speeltuin Middelweg in Nieuw-Lekkerland besloten om de speeltuin op aangepaste wijze te openen.

Inmiddels heeft de onderhoudscommissie de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden en ligt de speeltuin er prachtig bij. Vooral een nieuw toestel zal in het oog springen. Met dank aan de sponsoring van MBI BV kon dit nieuwe toestel geplaatst worden. Het aangepast opengaan houdt in dat de speeltuin vanaf zaterdagmiddag 16 mei geopend zal worden voor de leden van de speeltuinvereniging.

Vanaf de openingsdatum is de speeltuin alleen open tijdens de middagen van 14.00 uur tot 17.00 uur voor kinderen vanaf 6 jaar en op de woensdagochtend voor kinderen tot en met 5 jaar. Ouders mogen tijdens de middagen niet naar binnen. Op de woensdagochtend is dat wel toegestaan, maar wordt iedereen vriendelijk verzocht 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Het bestuur heeft een maximaal aantal van 40 bezoekers ingesteld. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat een speeltuinbezoek niet altijd mogelijk is. 

Bij binnenkomst worden namen geregistreerd, zodat een volgende dag weer andere kinderen aan de beurt kunnen komen. Mocht het maximaal aantal bezoekers bereikt zijn en staan er nog bezoekers in de rij, dan is het mogelijk een reservering te maken voor een andere middag. Door de registratie wordt dit jaar ook meteen het lidmaatschap gecontroleerd. Als kinderen geen lid zijn en toch willen spelen is dit alleen mogelijk als een inschrijfformulier ingevuld wordt. 

Ook vragen de vrijwilligers van de speeltuin de kinderen om bij binnenkomst hun handen te wassen. Het winkeltje in de speeltuin zal voorlopig niet opengaan en ook de gratis koffie en thee moet even gemist worden. Het bestuur hoopt zeer op de medewerking van ouders en kinderen om de aangepaste openstelling te accepteren. Verder hoopt het bestuur uiteraard op termijn de openstelling van de speeltuin verder te kunnen uitbreiden, maar volgt hiervoor nauwgezet de landelijke ontwikkelingen. Tot slot vraagt het bestuur uitdrukkelijk om niet naar de speeltuin te komen als iemand in het gezin verschijnselen heeft van griep, verkoudheid, keelpijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden