Afbeelding
Foto: 123rf.com/Bjoern Wylezich

Bevrijdingsdag: Vlaggen voor de Vrijheid 2.0 in Alblasserdam

Algemeen 175 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na het succes van 'Vlaggen voor de Koning en voor elkaar' op Koningsdag, golft er ook op Bevrijdingsdag een lint van vlaggen door Alblasserdam. Vlaggen voor de Vrijheid start op dinsdag 5 mei om 20:15 uur.

Het is de bedoeling om een zes kilometer lang lint van vlaggen te maken. De actie start om 20:15 uur op de parkeerplaats van Hotel Kinderdijk. Een toeter zal de golfbeweging in gang zetten. Tijdens het passeren van het golvende vlaggenlint zullen filmopnames worden gemaakt vanaf een voertuig, vanuit de lucht en tussen de deelnemende Alblasserdammers.

Oproep aan bewoners
Alle bewoners van het dijklint West-Kinderdijk - Dam worden opgeroepen om te vlaggen voor eigen deur, op eigen balkon of uit eigen raam of voortuin. Alle overige Alblasserdammers die deelnemen, staan op het pad op de dijk en zwaaien met de Nederlandse of Alblasserdamse vlag, zonder vlaggenstok. Houd daarbij goed afstand van elkaar, tenminste 1,5 meter, dat is ook beter voor de filmopnames. Het 4 mei comité en het gemeentebestuur roepen op om de afstandregels na te leven, geen groepen te vormen, niet mee te lopen en/of fietsen richting Dam. Dit brengt risico's voor het (langzaam) verkeer en de volksgezondheid met zich mee.

De route
Na de start om 20:15 uur is het golvende lint van vlaggen langs de volgende route te zien: Startpunt bij Hotel Kinderdijk, West-Kinderdijk, langs MerconKloos, langs Rijzenwiel, via Oost-Kinderdijk, Huis te Kinderdijk, Lammetjeswiel, via het Balkengat, Alblasserwerf/ Cortgenezijde, Haven, Dam met als eindpunt de Hooftmanbank bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat.

Opnames en Moodfilm
Bij mooi weer zullen één of meerdere drones boven water meevliegen om opnames te maken. Ook deze keer zijn eigen filmpjes weer welkom bij Alblasserdamsnieuws. Na afloop zijn zo snel als mogelijk de eerste beelden te zien via Alblasserdamsnieuws.nl en www.alblasserdam.nl. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Peter Stam, Cees van der Wal Fotografie en Patrick Visser van Visser Media & Design.

Alle beelden worden bovendien overhandigd aan Visser Media & Design die een speciale versie van de Moodfilm over Alblasserdam produceert over het thema Herdenken en Vieren. Het streven is om deze film 11 mei uit te brengen als finale van de week van herdenken en vieren, na het strijken van de vlag bij het monument, om 21.30 uur. De Moodfilm is naar verwachting vanaf 11 mei 2020 te zien via de Facebook en YouTube-kanalen van de gemeente Alblasserdam (kijk voor de links op www.alblasserdam.nl) en van Visser Media & Design.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden