• De cover van het boek 'Onvergetelijke dieren'.
• De cover van het boek 'Onvergetelijke dieren'.

Een kijkje achter de schermen van het dierenasiel

Algemeen 262 keer gelezen

REGIO • Manager Mirjam Addiks van de regionale opvang van Louterbloemen heeft een boekje geschreven om een kijkje achter de schermen van het dierenasiel te geven.

Het boekje heeft de titel 'Onvergetelijke dieren' meegekregen. We stellen haar enkele vragen.

1. Kun je wat meer vertellen over de achtergrond van het boek?
Mirjam: “Ik werk inmiddels 35 jaar bij Louterbloemen en ervaar dat mensen snel een oordeel vellen over mens en dier. ‘Ik zou nooit mijn dier wegdoen’, hoor ik vaak, maar is dat zo? En als je geen keuze hebt en ziek bent? Niet iedere hond die bijt is vals, niet ieder mens die een dier wegdoet, is slecht en niet iedere kat die naast de bak plast is onzindelijk. Er is altijd een reden. Er zijn mensen en dieren die nog steeds indruk maken.”

2. Waarom heb je dit boekje geschreven?
Mirjam: “Ik wil met het boek een kijkje achter de schermen geven, wat gebeurt er nu echt bij een asiel? De opbrengst van het boekje komt geheel ten goede aan de asieldieren. Dus ik wil graag bereiken dat mensen nadenken voordat zij een dier nemen. Een paar keer verkocht via internet kan een enorme invloed op een dier hebben. Bijvoorbeeld: mag hij hier wel of niet op de bank? Wij overleggen met elkaar wat we gaan doen en waarom. Een dier begrijpt dat allemaal niet en heeft ook tijd nodig om te wennen aan een situatie. Gun ze wat tijd.”

3. Kun je enkele verhalen eruit lichten?
Mirjam: “Bijvoorbeeld Lola de mopshond die zwaar verwaarloosd en ziek werd aangetroffen, Drechtje het kitten dat uit de auto werd gegooid in de Drechttunnel en Malo de waakkat van Louterbloemen.

4. Hoe kunnen mensen het boek bestellen of kopen?
Mirjam: “Via de website www.louterbloemen.nl/shop of na afspraak aan de balie. Dit in verband met corona. Het boekje kost 9,95 euro. De volledige opbrengst komt geheel ten goede aan de asieldieren en nieuwbouw voor de asieldieren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden