• Helma Suijker.
• Helma Suijker.

Videoclub Fade-in '80 trots op twee gedecoreerde leden

Algemeen 184 keer gelezen

PAPENDRECHT • Videoclub Fade-in '80 is trots op haar twee Koninklijk onderscheiden leden.

Vrijdagmorgen 24 april heeft burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht namens koning Willem-Alexander namelijk telefonisch meegedeeld dat Jan Rikkers en Peter Suijker een onderscheiding hebben gekregen. De vrouw van Peter, Helma Suijker, kreeg eveneens een lintje.

Vorig jaar zomer zijn een aantal leden van de videoclub gestart met de aanvragen voor een onderscheiding en om in het diepste geheim, familie en vrienden van de gedecoreerden te vragen om aanbevelingsbrieven te schrijven. Na overleg met de betreffende ambtenaar bij de gemeente Papendrecht kwam dit voorjaar het verlossende woord dat de aanvragen werden gehonoreerd.

Er werden zoals gebruikelijk bij het uitreiken van lintjes snode plannen gesmeed om de kandidaten, zonder dat zij in de gaten hadden zelf in het zonnetje te worden gezet, naar het gemeentehuis te lokken. Corona gooide echter roet in het eten. Vandaar dat de burgemeester nu via de telefoon het  nieuws moest vertellen. Maar met de belofte dat er op een later tijdstip nog een feestelijke bijeenkomst volgt voor alle gedecoreerden in Papendrecht.

Jan Rikkers zet zich al vele jaren in voor Fade-In`80, eerst als penningmeester en waarnemend voorzitter en nu als organisator van alle projecten voor derden. Peter Suijker brengt zijn vakkennis in op onder meer filmgebied, verzorgt enthousiast cursussen en helpt bij het oplossen van problemen met hard- en software.

Helma Suijker is de stille kracht die Peter als mantelzorger altijd bij staat. Daarbij is zij ook al vele jaren actief betrokken bij het vrijwilligerswerk van de Rivas in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Jan Rikkers.
• Peter Suijker.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden