Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

'Kwijtschelding huur voor kleine ondernemers en zzp'ers'

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) vraagt aan het gemeentebestuur van Papendrecht om te bemiddelen ten behoeve van kleine en middelgrote bedrijven en kleine zelfstandigen.


"Tot ons komen van verschillende kanten berichten en vragen of er op gemeentelijk niveau, zo mogelijk in aanvulling op maatregelen van het landelijke niveau, concrete maatregelen genomen kunnen worden als het gaat om het tegemoetkomen van onroerend goed-eigenaren in de richting van huurders", schrijft Ruud Lammers van OP aan het gemeentebestuur van Papendrecht.

De partij denkt concreet aan uitstel van de verplichting tot betaling van huurpenningen of, in overleg tussen de eigenaren en de huurders, zelfs kwijtschelding van huur over de maanden die zijn uitgeroepen als crisis periode door de Nederlandse regering.

"Buiten de schuld van huurders om zijn ingrijpende maatregelen afgekondigd die hen, als zij zich keurig aan de maatregelen houden, van hun inkomsten beroven", redeneert OP. "Als dan de lasten, zoals huur en salarissen van het personeel, doorlopen, komt menige huurder natuurlijk in de knel. Omdat er geen inkomsten zijn, want zij hebben hun zaak moeten sluiten op last van de regering."

OP beseft dat er al veel wordt gedaan, maar niettemin hoopt de partij dat het college van Papendrecht hieraan namens de gemeente extra aandacht wil schenken en zodanige maatregelen kan nemen en kan bevorderen dat aan huurders recht zal worden gedaan.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier