• Adri en Pietje Reugebrink-Visser.
• Adri en Pietje Reugebrink-Visser.

Viering zeventigjarig huwelijksjubileum moet 'jaartje opschuiven'

Algemeen 366 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Alles was geregeld, maar is afgeblazen vanwege de corona-maatregelen. De viering van het zeventigjarig huwelijk van echtpaar Adri en Pietje Reugebrink-Visser op maandag 13 april kan niet doorgaan.

"We hadden een zaaltje afgehuurd in de Alblashof om het feest met de familie te vieren", vertellen Adri (90) en Pietje (91). "Dat gaat nu niet door. Daarnaast zou de burgemeester langskomen, maar ook dat hebben we afgezegd."

Adri vervolgt: "Of we teleurgesteld zijn? Nee. We vinden het jammer. Dat is een betere omschrijving. De wereld is in rep en roer, we kunnen daarom nu geen feest vieren. Ik heb al tegen mijn vrouw gezegd; als we volgend jaar nog leven en gezond zijn, vieren we gewoon ons 71-jarig huwelijksfeest. Dat is toch ook een mooie mijlpaal?"

De twee dochters, twee schoonzoons, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen en verdere aanhang hopen ook dat ze met elkaar na de corona-crisis alsnog een feestje met elkaar kunnen vieren.

De familie heeft momenteel minimaal fysiek contact met elkaar. De dochters doen de boodschappen en de nieuwtjes worden uitgewisseld per telefoon en via videoverbindingen. "Regelmatig krijgen we video's en foto's opgestuurd. Dat is leuk. Dan blijf je op de hoogte", vertelt de heer Reugebrink. "Eigenlijk mogen we niet mopperen."

Natuurlijk vinden ze het jammer dat de breiclub voor Roemenië, de gymnastiek en de kaartclub stil zijn komen te liggen. Maar ze genieten deze dagen daarom des te meer van hun onlangs gerenoveerde appartement op de zevende verdieping van de Pieter de Hoochplaats, vanwaar ze een mooi uitzicht hebben op de Vondellaan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden