Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Anne de Roos vanuit haar appartement in Valencia.
• Anne de Roos vanuit haar appartement in Valencia.

Papendrechtse doet ondanks corona afstudeerstage in Spanje

  •   525 keer gelezen

PAPENDRECHT • De afstudeerstage van Anne de Roos uit Papendrecht gaat in Spanje 'gewoon' door vanuit haar studentenkamer.

Een stage in het buitenland was altijd al de droom geweest van de reislustige Anne (22). Toen zij de mogelijkheid kreeg om in Valencia stage te lopen bij het fietstour bedrijf LokaalValencia, hoefde ze niet lang na te denken. Ze pakte haar spullen en verhuisde naar Spanje.

In februari was het dan eindelijk zo ver; de afstudeerstage voor de Schoevers opleiding marketingcommunicatie kon gaan beginnen. Dat na zes weken genieten van het buitenleven in Valencia de situatie in Spanje door het coronavirus compleet zou veranderen, had niemand verwacht. Ondanks de meer dan 100.000 corona-besmettingen in het land, denkt Anne er niet aan om het vliegtuig te pakken en terug te keren naar haar familie in Papendrecht.

Situatie in Spanje
Een belangrijk onderdeel van de afstudeerstage is onderzoeken hoe LokaalValencia meer deelnemers op de fietstours kan krijgen in het laagseizoen dat normaal gesproken van december tot en met februari loopt. Doordat op 15 maart in heel Spanje de 'estado de alarma' (noodtoestand) is uitgeroepen, moet iedereen binnen blijven en zijn alle fietstours voorlopig geannuleerd. Anne: "Het is heel heftig om te zien hoe de altijd bruisende stad Valencia ineens zo veranderd is en alle drukte verdwenen is."

Online stagebegeleiding
De stage kan gelukkig vanuit huis doorgaan met online marketingwerkzaamheden. Samen met de eigenaresses worden creatieve oplossingen bedacht om achter de schermen het bedrijf te verbeteren. Omdat het steunen van lokale ondernemers in deze moeilijke tijd heel belangrijk is, hebben de meiden een SteunLokaalBon ontwikkeld waarmee mensen een fietstour cadeau kunnen geven voor in de toekomst. Anne schrijft veel blogs en teksten voor de website om de online zichtbaarheid te vergroten. Stagebegeleiding en communicatie over de opdrachten vindt nu allemaal online plaats.

Toeristische bezienswaardigheden bezoeken in Valencia is vanuit huis niet mogelijk. Dat is voor Anne een grote teleurstelling. Ineens moest er gezocht worden naar nieuwe manieren om de vrije tijd te besteden. Gelukkig worden veel activiteiten inmiddels online aangeboden, waardoor verveling in quarantaine tijd er niet bij is. Iedere week volgt Anne via zoom vier uur online taallessen Spaans samen met een tour guide van LokaalValencia en twee Amerikaanse klasgenoten.

Voel me Spanjaard
Anne: "Ik heb hier echt een leven opgebouwd en begin mij steeds meer een beetje Spanjaard te voelen. Vanuit het balkon is er iedere avond om 20.00 uur een applausconcert voor de mensen die in de zorg werken. Dit geeft verbinding met de buurtbewoners en heel veel steun om samen deze tijd door te komen."

De sportclub en yoga groep waar Anne in Papendrecht altijd lid van was voordat ze naar het buitenland vertrok bieden nu online lessen aan. "Het is heel bijzonder om nu vanuit Valencia online te kunnen blijven bewegen en zo in contact te zijn met vrienden uit Nederland", aldus Anne.

Begin april zouden de ouders van Anne op bezoek komen om het leven in Valencia te bekijken. Door het negatieve reisadvies en geannuleerde vluchten is dit bezoek voorlopig uitgesteld. De bezorgde ouders van Anne hopen in juli alsnog het vliegtuig te kunnen pakken om hun dochter in Valencia te bezoeken. Elke dag heeft Anne veel online gesprekken via whatsapp videobellen en Skype om in contact te blijven met de familie. Anne: "De grote hoeveelheid lieve berichtjes van familie en vrienden uit Nederland die vragen hoe het gaat is echt overweldigend. We hebben zelfs een Skype account voor opa en oma aangemaakt die zich door de situatie veel zorgen maakten. Het is zo fijn om online te kunnen zien dat mijn familie nog steeds in goede gezondheid is!"

Verlenging van de maatregelen
De quarantaine in Spanje is inmiddels verlengd tot 26 april. Daarna moet de situatie opnieuw bekeken worden om te bepalen wanneer iedereen weer naar buiten kan. "Aan het einde van de stageperiode hoop ik nog wat van het mooie Valencia te kunnen zien", besluit Anne.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }