• Tobias Huurman,
• Tobias Huurman,

Tobias Huurman uit Papendrecht fietst tegen corona

Algemeen 422 keer gelezen

PAPENDRECHT • Sinds kort doet Tobias Huurman uit Papendrecht mee aan Soloride. Door middel van (alleen) fietsen haalt hij geld op voor het Erasmus MC om een vaccin te ontwikkelen tegen het coronavirus.

"Ik heb al aardig wat geld opgehaald, maar wil graag nog meer ophalen en, als het kan, meer mensen op de fiets krijgen om dit doel te steunen", vertelt Tobias, die sinds ongeveer twee jaar een hobbymatig sportfietser is.

"Eerst begonnen op een Hybridefiets van Trek, dat is, kortgezegd, een racefiets met brede banden en wat meer rechtop houding, dit om te proberen of het wat voor me was. Dat beviel goed en ik wilde na anderhalf jaar een stap verder zetten en heb daarom sinds kort een racefiets van Cube. Het bevalt me goed."

Tobias heeft nu zelfs twee racefietsen om in de winter ook door te kunnen fietsen. Afhankelijk van z'n werk en het weer fietst hij zo'n drie keer per week. Telkens legt hij dan 50 kilometer of meer per keer af. Daarnaast doet hij mee aan Gran Fondo's van 80 km of meer. Tobias: "Ik had nu willen gaan oefenen voor één van 120 km lange tochten, maar die is uitgesteld vanwege de bekende omstandigheden."

Hij zocht op het internet of het nog wel redelijk was om te gaan fietsen met het virus wat rondgaat. Hij vond inderdaad het antwoord, maar kwam toen ook Soloride tegen. Tobias: "Ik las dat ze geld op wilden halen voor de Erasmus MC Foundation om een vaccin te ontwikkelen tegen het coronavirus. Dat wilde ik gaan doen! Ik heb even telefonisch contact gehad met één van de organisators en me daarna gelijk aangemeld."

Mogelijk zijn er meer mensen uit de regio die meedoen aan Solaride. "Er is een lijst met deelnemers op de website van Soloride te vinden, maar zie daar geen bekenden in ieder geval."

"Mijn doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Erasmus MC zodat zij onderzoek kunnen doen naar een vaccin tegen het Ccoronavirus. Daarnaast zou leuk zijn om mensen te enthousiasmeren om ook te gaan fietsen voor dit goede doel. Het is niet alleen goed voor jezelf maar ook goed voor de ander. De wereld is je dankbaar."

Doneren/ondersteunen kan via: www.soloride.nl/deelnemer/TobiasHuurman. Hij noteert op die webpagina van tijd tot tijd zijn kilometerstand. Anoniem doneren is overigens ook mogelijk.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden