• Alleen schoonmakers zijn nog actief in de school.
• Alleen schoonmakers zijn nog actief in de school. Foto: Bert Bons

'Onze school is gelukkig al heel erg digitaal'

Algemeen 385 keer gelezen

PAPENDRECHT • Geen enkele leerling van het Willem de Zwijger College in Papendrecht is maandagochtend 16 maart naar school gekomen.

Dat hadden ze kunnen doen om gebruik te maken van de opvangregeling, die de regering ingesteld heeft voor kinderen van ouders in belangrijke beroepen. Daarvoor was geen belangstelling.

"Ik zit hier in een lege school", vertelt Janke van der Zaag. Zij is voorzitter van het Colleg van Bestuur van het Willem de Zwijger College.

"Gelukkig werkten al heel digitaal op onze school", vervolgt Janke. Fysieke boeken worden bijna niet meer gebruikt en alle leerlingen en leerkrachten beschikken thuis over wifi en laptops of chromebooks.

Geen toetsweek
Er zou deze week een toetsweek zijn op school, maar die is geannuleerd. Deze week wordt het gewone lesrooster gevolgd, waardoor leerkrachten hun leerlingen online goed kunnen volgen. De leerkrachten zijn beschikbaar om te chatten met de leerlingen, zodat alle vragen behandeld kunnen worden.

"We gaan daarnaast vanaf morgen bij de leerkrachten langs om hen optimaal te faciliteren, zodat ze hun lessen goed kunnen verzorgen. In onze vestiging in Hardinxveld-Giessendam hebben leerlingen een portal waar youtube filmpjes in zitten met lesinstructies. Morgen krijgen de overige docenten hiervoor extra instructies."

Extra beveiligd
Het Willem de Zwijger College heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in het digitale netwerk. Janke: "Dat hebben we extra beveiligd, omdat we vorig jaar te maken hebben gehad met enkele inbraken."

Examens
Voor wat betreft de examens gaat Janke van der Zaag ervan uit dat er een maatregel komt vanuit de onderwijsinspectie om de examens uit te stellen. "Er zit niet veel rek op het programma. Ik heb de medewerkers al gevraagd om hun meivakantie op te geven, maar bij de examenkandidaten is de rek eruit. Velen van hen gebruiken juist de meivakantie om hun laatste voorbereidingen te doen. De druk op de leerlingen is groot."

Met het ziekteverzuim op het Willem de Zwijger College valt het vooralsnog mee. In de directie en onder de leerkrachten zitten in totaal drie personen die uit Brabant komen. Zij werken sinds vorige week al vanuit huis maar zijn niet ziek.

"Wel was het in de afgelopen week zo dat collega's die last hebben van hun keel, uit voorzorg thuis gebleven zijn. In het verleden zouden ze gewoon aan het werk gegaan zijn. Maar nu zijn ze niet gekomen naar hun werk. Onder leerlingen merken we ook geen hoger ziekteverzuim. We zorgen er in deze periode wel voor dat de school extra goed schoon gehouden wordt, ook wanneer de leerlingen er niet zijn."

• Alleen schoonmakers zijn nog actief in de school.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden