Afbeelding

Salon des Vacances 2020 in de Willem

Algemeen 129 keer gelezen

PAPENDRECHT • Toen het nog kon… woensdagavond 4 maart onderging de vernieuwde aula van het  Willem de Zwijger College in Papendrecht weer een metamorfose: met praktisch en decoratief materiaal was de 'Salon des Vacances' ontstaan, een echte Franse vakantiebeurs.

Leerlingen uit de derde klassen havo, vwo en gymnasium van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht deden voor het vak Frans onderzoek naar een Frans gebied en stelden een reis samen naar een van deze bestemmingen.

De stands waren met veel passie en creativiteit ingericht om reizen naar deze gebieden aan te prijzen. Met behulp van posters, films, presentaties, attributen, lekkere drankjes en hapjes èn natuurlijk een op maat gemaakte folder, werden de (groot)ouders, broertjes en zusjes naar Franse vakantieoorden gelokt.

Van La Réunion in de Indische Oceaan tot aan Vanuatu in de Stille Oceaan. Van de Côte d'Azur in Europa tot aan Canada in Noord-Amerika. Franstalige landen zijn immers op elk continent te vinden.

Accroche-regards  (blikvangers) waren onder andere Marokko met een half interieur dat van huis werd meegenomen (servies, kleden, traditionele lekkernijen) en Monaco (glitters en 0,0 champagne); daarmee werd de aula omgetoverd in een mondaine discotheek.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden