Logo hetkontakt.nl/klaroen

Informatie- en trainingsdag voor senioren over elektrische fiets

  •   30 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Dinsdag 31 maart organiseert de L&N Smit's Stichting in samenwerking met  de regionale projectgroep verkeersveiligheid (RPV) en de gemeente Molenlanden een Elektrische Fiets informatiedag.

In de ochtend is er een theorieles. De middag bestaat uit een praktijkles. De locatie is in de kleine zaal van 't Waellant aan de Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Deze dag duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur. Tijdens de informatiedag wordt gezorgd voor koffie/thee en een lunch. Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en informatie aan te rijken over het fietsen met een Elektrische fiets en/of E-Bike.

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt men informatie waar men op moet letten bij de aanschaf van een Elektrische fiets en/of E-Bike. Deelnemers gaan onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op een parcours oefeningen doen. Men leert meer over het zwaartepunt van een E-Bike, evenwicht houden en deelnemers doen een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met adviezen.

Deze leerzame Elektrische Fiets Informatiedag is gratis, aanmelden kan tot maandag 23 maart bij het meldpunt van de L&N Smit's Stichting, telefonisch te bereiken op 0184-683 960 of per email: info@smitsstichting.nl en bij Veilig Verkeer Nederland: mevrouw L. de Jong via werkgroepsenioren@kpnmail.nl. Deelname is beperkt en definitief na ontvangst van bevestigingsbrief door VVN.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }