Afbeelding
ingezonden mededeling

Nieuwe wetgeving maakt online kansspelen veiliger

Algemeen 136 keer gelezen

Op 19 februari 2019 heeft de Nederlandse regering ingestemd met een nieuwe wet voor Kansspelen op Afstand. Dit betekent dat online kansspelen in Nederland binnenkort mogelijk zullen zijn. Hierdoor kunnen Nederlandse spelers gebruik maken van een gereguleerd online aanbod.

Op dit moment kunnen Nederlandse spelers alleen nog spelen bij buitenlandse en/of illegale aanbieders. Hierdoor kunnen de spelers helaas ook gemakkelijker slachtoffer worden van de malafide praktijken van sommige aanbieders.

De nieuwe wet
De oude wet voor kansspelen stamt uit 1964, een jaar waarin men nog geen beschikking had over het internet. Echter was het door deze wet voor Nederlandse aanbieders niet mogelijk kansspelen op afstand aan te bieden. De Tweede Kamer heeft dan ook in 2016 al ingestemd met een gereguleerd Nederlands aanbod voor kansspelen op afstand. De politiek was erg verdeeld over deze kwestie waardoor het even heeft mogen duren voordat ook de Eerste Kamer ingestemd heeft, maar op 19 februari 2019 is dit eindelijk gebeurd.

Dit betekent niet dat het vanaf deze datum al mogelijk was gebruik te maken van een online aanbod aan kansspelen. Deze nieuwe wet zal in diverse fases doorgevoerd worden. Medio 2020 zullen de eerste aanvragen voor vergunningen worden beoordeeld door de Kansspelautoriteit (KSA). Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk gebruik te maken van online goksites. De vergunningen zullen alleen onder strikte voorwaarden verleend worden aan geschikte partijen. Bovendien zullen ze streng toe zien op deze partijen zodat spelers van een veilig online aanbod gebruik kunnen maken.

Handhaving Kansspelautoriteit
Met de nieuwe wet krijgt de Kansspelautoriteit nieuwe werkzaamheden, namelijk het verlenen van online vergunningen en het toezicht daarop behouden. Ook zullen ze extra mogelijkheden, maar ook extra capaciteiten krijgen om bedrijven die een illegaal aanbod aanbieden aan te pakken. Bovendien hebben ze het recht om een dwangsom of boete op te leggen aan bijvoorbeeld partijen die reclame maken voor illegale aanbieders of betaaldiensten die samenwerken met illegale websites.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden