Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Bert Blase in een fragment van het bewuste filmpje.
• Bert Blase in een fragment van het bewuste filmpje.

Bert Blase maakt sollicitatie burgemeester Den Haag bekend via Youtube

  •   174 keer gelezen

ALBLASSERDAM/DEN HAAG • Bert Blase, waarnemend burgemeester van Heerhugowaard en in het verleden ook burgemeester van Alblasserdam, heeft vorige week op Youtube bekend gemaakt dat hij gesolliciteerd heeft naar de functie van burgemeester van Den haag.

Dat is bijzonder, aangezien de benoeming van burgemeester vaak omgeven wordt door een zweem van geheimzinnigheid. Blase kiest echter bewust voor openheid en kwetsbaarheid. "Omdat ik vind dat de inwoners van Den Haag er recht op hebben om te weten wie er in is voor de baan", vertelt hij in het Youtube-filmpje. Daarnaast wil hij graag af van de sfeer van geheimzinnigheid.

Bert Blase is geen lid meer van een politieke partij (in het verleden was hij raadslid namens de PvdA in Papendrecht), maar richtte enkele jaren geleden de politieke beweging Code Oranje op. Het Nederlandse staatsbestel is volgens hem dringend aan vernieuwing toe. Hij pleit voor het besturen van de stad Den Haag op een manier waarbij zoveel mogelijk samengewerkt wordt met de inwoners.

Den Haag zoekt een nieuwe burgemeester, nadat Pauline Krikke opstapte na alle onrust over de vonkenregen in Scheveningen.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }