Afbeelding
Foto: Rob van Efferen

Dubbel record bij Sporten voor Sophia

Algemeen 130 keer gelezen

PAPENDRECHT/ROTTERDAM • De 29e editie van Sporten voor Sophia brak twee records. Tussen vrijdag- en zondagavond werden in het Topsportcentrum in Rotterdam, totaal acht spinningmarathons gefietst, waaraan een recordaantal van ruim 2200 deelnemers meedeed. Hieronder het team More Than Cycling van teamcaptain Rob van Efferen, dat vooral bestond uit zijn eigen klanten en leden van de vestigingen van Basic-Fit in Ridderkerk, Papendrecht en Zwijndrecht. 

Al tien jaar maakt teamcaptain Rob van Efferen tevens deel uit van het team van presenters van Sporten voor Sophia. Ook dit keer had de gedreven en enthousiaste instructeur de eer zijn team op zondagmorgen naar het einde van hun 2,5 uur durende spinningmarathon toe te coachen met opzwepende muziek, samen met collega-instructrice Agnes Verschoor. Met 26.625 euro zorgde team More Than Cycling voor een mooie opbrengst van deze lustrum-editie voor Rob .

Nadat vorig jaar voor het eerst in de historie de opbrengst van Sporten voor Sophia hoger was dan een half miljoen euro, stond de teller op zondagavond op maar liefst een recordopbrengst van 628.019 euro. Dit jaar wordt bij de diverse sportieve activiteiten in het kader van Sporten voor Sophia geld ingezameld voor het Sophia Kinderhersenlab, een belangrijk onderdeel van het kinderhersencentrum in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Je identiteit, je leven, je geluk. Alles hangt af van de ontwikkeling van je hersenen. Kleine afwijkingen hebben vaak grote gevolgen.

De ontwikkelingen in de technische en medische wetenschap gaan razendsnel. Daarom bundelt het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis al haar expertise en ervaring op het gebied van het hoofd, de hersenen en de zintuigen in een speciaal Kinderhersencentrum. Hier kan het Sophia de nieuwste inzichten en onderzoekstechnieken optimaal benutten. Waardoor oplossingen niet langer ondenkbaar zijn. Sport mee en steun de realisatie van het Kinderhersencentrum.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden