Logo hetkontakt.nl/klaroen

SGP ziet voordelen voor 'Alblasserdampas'

  •   68 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De SGP-fractie in Alblasserdam heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de mogelijkheden voor de invoering van een Alblasserdampas.

"In de media lazen wij recent over de nieuwe Dordtpas, een kortingspas voor Dordtenaren. Ook in Papendrecht is de vraag gesteld naar een Papendrecht Pas. Als SGP-fractie zien wij ook voor Alblasserdam voordelen bij de introductie van een dergelijke pas", aldus Corné van Werkhoven van SGP Alblasserdam.

De fractie wil weten of het college van Alblasserdam zou kunnen onderzoeken of de invoering van zo'n kortingspas speciaal voor Alblasserdammers mogelijk is.

Een Alblasserdampas kan volgens de SGP van Alblasserdam onder andere bijdragen aan de volgende positieve effecten: samenbindende werking voor ondernemers en winkeliers; extra voordeel voor specifieke doelgroepen; zoals senioren, scholieren, bijstandsgerechtigden, mantelzorgers en vrijwilligers en steun voor de lokale economie en culturele instellingen.

De invoering van de Alblasserdampas zou vorm kunnen krijgen via het ondernemersfonds en/of ondernemersverenigingen en/of winkeliersverenigingen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }