Doelpuntenfestijn bij CKC Kinderdijk

Sport 122 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag met 27-35 gewonnen bij Albatros in Zwijndrecht.

Het eerste stond voor aanvang tweede en was het eigenlijk aan hun stand verplicht om te winnen van de nummer 6 van de competitie. Er was één aanpassing in de basis bij de dames ten opzichte van vorige week. Simone Hoek begon in de basis in plaats van Samantha Schuit. De heren begonnen met dezelfde vierals vorige week.

Tien seconden na het startsignaal lag de eerste bal al in de korf voor Albatros, 20 seconden later via een strafworp gevolgd door de nummer 2.

Na tweeënhalve minuut spelen waren er al 6 punten gemaakt. Koen Golverdingen, Martijn Kreuk en Lotte van de Lustgraaf zorgden voor de 3-3.

Een kwartier voor de thee was er de volgende strafworp voor Albatros. Deze werd echter gemist en werd in het andere vak een halve minuut later wel benut door Kinderdijk. Max Donkervoort bracht de stand op 4-6.

Het vak van Max Donkervoort, Laura Verveer, Lotte van de Lustgraaf en Menno Bot probeerde ook hun punten en rebounds te pakken, maar helaas lukte dat in de eerste helft niet helemaal.

Tien en elf minuten voor rust waren er opnieuw strafworpen voor Kinderdijk. Ook deze werden benut. Door Max Donkervoort en Martijn Kreuk.

Aansluitingstreffer
Met nog anderhalve minuut te gaan zorgde Laura Verveer voor de aansluitingstreffer en een minuut later maakte Max Donkervoort de gelijkmaker, waarna Simone Hoek 8 seconden voor het eindsignaal door middel van een doorloopbal zorgde voor een minimale voorsprong. Ruststand was 13-14.

In de eerste helft was er een botsing geweest tussen een speler van Albatros en Marjolein Verkerk. Helaas blesseerde zij hierbij haar schouder waardoor ze niet meer kon starten in de tweede helft. Samantha Schuit was haar vervangster.

Na rust kwam het vak met daarin onder andere Laura Verveer totaal anders de kleedkamer uit en raakten ze zowel aanvallend als verdedigend op stoom. De tegenstander had zichtbaar moeite met deze metamorfose.

Heerlijke voorsprong
Alhoewel ze in de eerste 10 minuten nog konden aanhaken liep Kinderdijk langzaam uit naar een heerlijke voorsprong van 21-26 tien minuten voor tijd van zowel de dames als de heren uit beide vakken. Acht minuten voor tijd scoorde Koen Golverdingen zijn 5e na een prachtige onderschepping op eigen helft van Martijn Kreuk.

Daarna werd er in twee minuten tijd zeven keer gescoord waarvan vier voor Kinderdijk. 25-33 en nog twee minuten te gaan. Een bomvolle tribune, waaronder heel veel trouwe Kinderdijksupporters, zag dat de einduitslag in het grote voordeel van Kinderdijk was: 27-35.

Hiermee staat Kinderdijk nog steeds op de tweede plek, slechts 2 punten minder dan Fortis.

Scores: Max Donkervoort 8x, Simone Hoek 7x, Martijn Kreuk en Koen Golverdingen 5x, Laura Verveer en Samantha Schuit 3x, Lotte van de Lustgraaf en Menno Bot 2x.

De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in de eigen Molenzichthal tegen Juliana uit Oud Gastel. Start is om 15:25 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 12 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21