Nipt verlies voor Klipperstars mannen U22

Sport 208 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Voor de derde keer dit seizoen mocht Klipperstars aantreden tegen Cady uit Capelle aan den IJssel. Beide teams wisten een keer te winnen en deze wedstrijd ging het onderling resultaat bepalen wat aan het einde van het seizoen misschien nog wel belangrijk kon zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een stilte gehouden van 24 seconden ter nagedachtenis aan Kobe Bryant. De voormalig NBA superster overleed afgelopen zondag in een helikoptercrash met 8 andere inzittenden.

Klipperstars begon goed aan de wedstrijd. Door middel van druk te zetten op één van de bepalende spelers van Cady wisten de Capellenaren moeilijk tot goede aanvallen toe te komen. Daartegenover stonden goede aanvallen van Klipperstars waar echter ook nog niet iedere bal door het netje ging. Desalniettemin bouwden de Lekkerlanders wel langzaam aan een voorsprong.

Vlak voor de rust kwam Cady echter beter in de wedstrijd. Ze maakten vooral gebruik van de lange center die keer op keer lastig was af te stoppen voor Klipperstars. Met een voorsprong van 3 punten zochten beide teams de kleedkamers op.

Aan het begin van de tweede helft kwam Klipperstars wederom goed uit de startblokken. In dit kwart werd ook de maximale voorsprong bereikt van 13 punten. Zo leek de 'Jaleco formatie' even op een makkelijke overwinning af te stevenen. Echter was het wederom Cady wat antwoord gaf via slordigheden van de Lekkerlanders. De voorsprong slonk steeds verder in en Cady pakte met nog maar anderhalve minuut te spelen de leiding in de wedstrijd. Klipperstars kon de daaropvolgende aanval nog verzilveren en pakte weer de leiding met 68-69. Daarna waren de Lekkerlanders onoplettend in de defense waardoor Cady wederom op voorsprong kwam. In de volgende 2 aanvallen die het had kwam het niet meer tot scoren en werd er helaas verloren met 3 punten. Eindstand 72-69.

Voor de derde keer dit seizoen had Klipperstars het aanvallend lastig tegen de mannen van Cady. En voor de tweede keer werd er dit seizoen ook verloren van de Capellenaren. Klipperstars zal nu wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken of de Final Four nog te behalen is.

Aanstaande zaterdag zal Klipperstars thuis om 15:45 uur aantreden tegen DAS. De twee voorgaande confrontaties wist Klipperstars te winnen ook al was dat één keer maar nipt.