Logo hetkontakt.nl/klaroen
ingezonden mededeling

Minimumleeftijd voor een uitvaartverzekering

  •   58 keer gelezen

Het hebben van een uitvaartverzekering is niet verplicht. Toch is het verstandig om een dergelijke verzekering af te sluiten om uw nabestaanden niet met onvoorziene hoge kosten op te zadelen.

De minimumleeftijd waarop een uitvaartverzekering kan worden afgesloten is 18 jaar, maar dat wil niet zeggen dat kinderen geen uitvaartverzekering kunnen hebben.

Wat is een uitvaartverzekering?
Een uitvaartverzekering is een verzekering die in het geval van overlijden een geldbedrag uitkeert of een uitvaartdienst betaald. Bij het kiezen van een verzekering kan men kiezen uit drie varianten. Bij één variant betaald de verzekeringsmaatschappij een afgesproken bedrag uit bij het overlijden van de verzekerde, zodat de nabestaanden de uitvaartdienst geheel zelf kunnen regelen. Dit noemt men ook wel de kapitaal uitvaartverzekering.

Een andere optie is de natura uitvaartverzekering. In dit geval keert de verzekeraar geen geld uit, maar worden de kosten meteen omgezet in diensten, zoals de uitvaartondernemer, de kist en de uitvaart zelf. Verzekeraars bieden ook een combinatie van beide varianten aan. Hierbij wordt een standaard aantal diensten direct vergoed, maar komt er ook een bedrag vrij die nabestaanden kunnen gebruiken voor het vervullen van speciale laatste wensen.

Minimumleeftijd verzekering
In Nederland mag u vanaf uw 18e een uitvaartverzekering afsluiten. Deze leeftijdsgrens is ingesteld omdat men volgens de Nederlandse wet vanaf 18 jaar wilsbekwaam is en dus oud genoeg is om zelfstandig beslissingen te nemen. Dat betekend niet dat kinderen onder de 18 het dan zonder uitvaartverzekering moeten doen. Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen meeverzekerd worden met de ouders. Dit wordt ook wel kinderdekking genoemd.

Kinderen zijn bij veel verzekeringsmaatschappijen tot hun achttiende levensjaar gratis meeverzekerd. De invulling van de kinderdekking is bij iedere verzekeraar weer anders. Alle voorwaarden van de uitvaartverzekering voor kinderen kunt u terugvinden in de polis van de uitvaartverzekering.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }