Logo hetkontakt.nl/klaroen

Oogcafé over passende leesvorm voor iedereen

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bibliotheekservice Passend Lezen heeft een ruim aanbod in verschillende leesvormen zoals grootletter-, braille- of audioboeken, tijdschriften en ook hoorspelen. Op deze manier zit er voor iedereen wel een passende leesvorm tussen. Tijdens het Oogcafé van de Oogvereniging in Alblasserdam op 5 februari vertelt Passend Lezen meer over de mogelijkheden.

Het Oogcafé is voor mensen die slechtziend of blind zijn of steeds slechter gaan zien en wordt van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in het gebouw van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) aan het Cortgene 20 in Alblasserdam. Een medewerker van Bibliotheekservice Passend Lezen komt uitleg geven over hun dienstverlening.

Bibliotheekservice Passend Lezen biedt leesoplossingen in verschillende vormen. Zo kan men bijvoorbeeld de krant in gesproken vorm ontvangen of een tijdschrift in een PDF bestand, zodat men deze kan lezen met behulp van een vergrotingsprogramma. Passend Lezen beschikt over een groot assortiment aan boeken, tijdschriften, kranten en hoorspelen. Voor meer informatie en aanmelden kan men contact opnemen via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Het Oogcafé
Oogcafé Alblasserdam is een initiatief van de Oogvereniging. De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening in Nederland. Een oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Regelmatig staat het oogcafé in het teken van een bepaald thema.

Aanmelden voor het Oogcafé op 5 februari is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }