• De Noordhoek in Papendrecht.
• De Noordhoek in Papendrecht. (Foto: Bert Bons)

VVD Papendrecht wil woningen aan de Noordhoek

  •   160 keer gelezen

PAPENDRECHT • De VVD van Papendrecht gaat tijdens de komende raadsvergadering op 30 januari een motie indienen om tot woningbouw te komen aan de Noordhoek.

Op dit moment zijn nog allerlei bedrijven gevestigd langs de dijk aan de noordwestzijde van Papendrecht. Die bedrijven moeten volgens de VVD uitgeplaatst worden. Waar die bedrijven naartoe moeten, is nog niet duidelijk. Langs de dijk kunnen vele tientallen woningen gerealiseerd worden.

Het plan van de VVD is het resultaat van een brainstorm binnen de partij. "Waar een andere partij zich schuilt achter de gedachte dat er reeds voldoende gedaan wordt, de schuld aan migranten moet worden gegeven of door te constateren dat er geen beschikbare bouwgrond meer is, is de VVD van mening dat dit weldegelijk anders kan en moet", stelt raadslid Sophia de Keizer van de VVD. "Verantwoorde en verstandige groei kan bijdragen aan het versterken van de lokale economie en het vergroten van het draagvlak voor onze mooie voorzieningen."

De VVD wil een plan laten maken zodat woningbouw op die locatie mogelijk wordt en het woonklimaat in het omliggende woongebied aan kwaliteit wint. Sophia: "Hierbij spreken wij bewust van uitplaatsen, want ook bedrijvigheid is van groot belang, maar wel bij voorkeur op de juiste plek zodat een goed woonklimaat er hand in hand kan gaan met ruimte voor ondernemers, groei en werkgelegenheid.

Een leuke bijkomstigheid is volgens de VVD dat op deze wijze ook het voormalige terrein van De Wieken ter beschikking komt. "Denk hierbij eens aan starterswoningen of woningen voor oudere inwoners die willen downsizen. Hierdoor ontstaat een duidelijke mogelijkheid voor doorstroming. Ook jongeren die graag in Papendrecht willen blijven wonen, maar waar nu nauwelijks mogelijkheid voor is, kunnen zich op deze manier zelfstandig in Papendrecht vestigen. Stilstand is achteruitgang en geen optie."

"Het gebied bij de Noordhoek is een prachtige locatie die ontwikkeld kan worden voor onderscheidende, duurzame woningbouw in het hogere segment", aldus Sophia de Keizer van de VVD.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }