• De Sunshine Cleaners.
• De Sunshine Cleaners. (Foto: Martijn Fincke-Fotografie)

Sunshine Cleaners in De Morgenster in Papendrecht

  •   158 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Sunshine Cleaners verzorgen op zondag 9 februari vanaf 16.00 uur een optreden in de Morgensterkerk in Papendrecht. Hun optreden heeft alles te maken met de Tweede Wereldoorlog en de persoon van Dietrich Bonhoeffer.

In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding. Maar het zal ook 75 jaar geleden zijn dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) werd terechtgesteld. Hij had meegewerkt aan een (mislukt) complot tegen Hitler. Bonhoeffer zou later wereldberoemd worden vanwege de brieven en gedichten die hij in de gevangenis schreef.

Zijn gedichten zijn nu op muziek gezet door de groep 'Sunshine Cleaners'. Op 9 februari zullen zij om 16:00 uur in de Morgensterkerk in Papendrecht hun liederen ten gehore brengen.

De cd 'Silent Voices', waarop de gezongen gedichten te beluisteren zijn, kreeg veel lovende recensies. Onder andere van popmagazine 'Heaven' dat het album vier sterren gaf: 'Sunshine Cleaners hijst Dietrich Bonhoeffer, naar wie in ons land diverse scholen zijn vernoemd, met veel respect op het schild.'

2020 is al uitgeroepen tot Bonhoefferjaar. Op veel plekken in het land zullen activiteiten en evenementen plaatsvinden ter nagedachtenis aan zijn persoon en werk.

De bijeenkomst in De Morgenster zal onderdeel zijn van een drietal activiteiten, waaronder een lezing van schrijfster Désanne van Brederode (4 maart) en een theaterprogramma van Kees van der Zwaard (22 april). Deze drie activiteiten worden georganiseerd door vijf kerken: Elthetokerk, Havenkerk, Ontmoetingskerk (Alblasserdam), Bethlehemkerk en De Morgenster (Papendrecht).

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }