Afbeelding

'Goede Buren' op een thema-avond over eenzaamheid

Algemeen 249 keer gelezen

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT • Op woensdag 15 januari organiseren een aantal kerken uit Alblasserdam en Papendrecht (de Morgenster en Bethlehemkerk uit Papendrecht, de Ontmoetingskerk, Havenkerk en Elthetokerk uit Alblasserdam) in samenwerking met de Stichting Welzijn Alblasserdam een avond over eenzaamheid. Dit vindt plaats in cultureel centrum Landvast te Alblasserdam (aanvang 20.00 uur, toegang gratis).

Hoofdbestanddeel van de avond is de vertoning van de ontroerende en toch ook lichtvoetige documentaire 'Goede Buren' van Stella van Voorst. Voor deze documentaire liep ze een poos mee met twee vrijwilligers die in de Rotterdamse wijk IJsselmonde eenzame ouderen bezoeken.

Na de film is er een paneldiscussie met mensen uit de praktijk die in hun werk voor de kerk of vanuit de gemeente zeer regelmatig met eenzaamheid te maken hebben. Is er iets te doen aan de groeiende eenzaamheid onder mensen van allerlei leeftijden, niet alleen in de grote stad maar net zo goed in dorpen als Papendrecht en Alblasserdam? Welke lessen zijn er te leren?

Meer informatie is verkrijgbaar via 078-2021220 of M.Kroon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden