Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ninetta Lorenc en Hester den Breejen.
• Ninetta Lorenc en Hester den Breejen. (Foto: Geurt Mouthaan)

Bedrijven Papendrecht openen deuren tijdens Kom Binnen Bij Bedrijven

  •   94 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrechtse bedrijven kunnen zich aan-melden voor de eerste editie van Kom Binnen Bij Bedrijven. DIXI Sanitary Services BV doet al mee.

Geschikte medewerkers vinden, het is ook voor veel ondernemers in Papendrecht geen gemakkelijke opgave. Met het evenement Kom Binnen Bij Bedrijven wil de gemeente hen helpen in deze zoektocht. Accountmanager bedrijven Ninetta Lorenc pikte het idee op bij buurgemeente Molenlanden. "Daar doen ze dit jaar voor de tweede keer mee en was de eerste editie een succes. Mijn Molenlandse collega Lousia Broens tipte mij om ook aan te sluiten."

Een ideale kans voor bedrijven om zichzelf te promoten en laagdrempelig werkzoekenden, schoolverlaters en mensen die erover denken van baan te switchen welkom te heten. "De behoefte aan nieuw personeel is groot. Bedrijven zijn vooral op zoek naar vaklieden en ICT- en technische medewerkers."

Mobiele wc's
Eén van de eerste ondernemingen die zich aanmelden voor Kom Binnen Bij Bedrijven was DIXI Sanitary Services, landelijk én internationaal bekend van de mobiele wc's. "Het gaat bij ons met name om het vinden van chauffeurs voor het vervoeren en ophalen van de wc's, maar daarnaast is het logistieke werk op kantoor bij ons zeker zo belangrijk."

Natuurlijk, ze hopen aan het evenement in maart als het even kan nieuwe medewerkers over te houden, maar zeker zo belangrijk is om de belangstellenden te laten zien dat DIXI veel meer is dan alleen het vervoeren van poep. "Wij willen tijdens Kom Binnen Bij Bedrijven graag laten zien wat voor een bedrijf we zijn: warm voor onze mensen, een echt familiebedrijf, en met heel veel mogelijkheden."

Samenwerking
De drempel zo laag mogelijk maken, dat is het uitgangspunt van Kom Binnen Bij Bedrijven. Twijfel je of je al dan niet een overstap naar een andere werkgever wilt maken? Dan is de stap om zomaar ergens binnen te lopen vrij groot. "Tijdens Kom Binnen Bij Bedrijven gaat dat veel gemakkelijker én kun je in één week bij verschillende bedrijven kennismaken. Die samenwerking is de kracht van het evenement. Daarnaast liften we als gemeente en bedrijven mee met de gezamenlijke professionele PR-campagne van Kom Binnen Bij Bedrijven en wordt er zo veel bekendheid aan gegeven."

Belangrijk: ondernemers houden zelf de regie, hoeven niet een week lang beschikbaar te zijn voor bezoekers. "Bedrijven kunnen zelf inplannen wanneer zij belangstellenden ontvangen en ze kunnen zelf helemaal invullen hoe ze dat doen."

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunnen ondernemers contact opnemen met Ninetta Lorenc (n.lorenc@papendrecht.nl of kijken op www.kombinnenbijbedrijven.nl.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }