Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Burgemeester Moerkerke vorig jaar tijdens het ontsteken van de kerstboom.
• Burgemeester Moerkerke vorig jaar tijdens het ontsteken van de kerstboom. (Foto: Lichtjesfeest)

Kinderen lopen voor kinderen tijdens Lichtjesfeest in Papendrecht

  •   61 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Lichtjesfeest in Papendrecht wordt dit jaar gehouden op vrijdag 20 december. De organisatie heeft dit keer een bijzondere samenwerking gezocht met het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam.

"We vragen deze avond alle kinderen om met het gratis gekregen lichtje een lichtdrager te willen zijn voor een ziek kind", laat Mada Kennedy van Stichting Lichtjesfeest Papendrecht weten. "Er zullen kinderen van het Sophia aanwezig zijn als ambassadeurs voor alle zieke kinderen. Zij zullen samen met de burgemeester de stoet gaan trekken."

Vanaf 18.30 uur kunnen mensen op de Markt kijken en luisteren naar een optreden van kinderkoor Friends en tienerkoor Forever. Vervolgens wordt de kerstboom ontstoken, inclusief brandende lichtjes. Dan start de optocht, waarbij de route door een stukje van Papendrecht zal gaan.

Vanaf 18.15 uur heeft de organisatie dan al lampjes uitgedeeld aan kinderen die meedoen met de tocht. Tijdens de tocht kunnen deelnemers genieten van muziek en tafereeltjes. Dit jaar is het passende thema 'Lichtdrager'. Mada: "Gods licht, Zijn liefde gaat altijd met je mee".

Als de tocht is gelopen, komen de mensen weer terug op het Marktplein, waar iedereen gratis chocolademelk kan drinken en kan genieten van de muziek van Creative.

Tekening maken
Het Lichtjesfeest doet een oproep aan alle kinderen die meelopen om een tekening te maken voor de zieke kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis liggen. Deze tekeningen kunnen op de avond zelf ingeleverd worden en de organisatie zorgt er vervolgens voor dat de tekeningen bij de kinderen terecht komen.

Via de scholen wordt ook een oproep gedaan om tekeningen te maken. Zie www.lichtjesfeestpapendrecht.nl voor meer informatie. Er is ook een mogelijkheid om een lichtje voor Sophia te kopen voor of na de tocht.

Het Lichtjesfeest wordt gedragen door heel veel vrijwilligers. Voor dit jaar is men echter nog op zoek naar begeleiders. Belangstellenden kunnen contact opnemen met info@lichtjesfeestpapendrecht.nl.

Er zullen ook foto's gemaakt worden die gepubliceerd worden op facebook, de website en instagram. Wie niet gefotografeerd wil worden, kan dit kenbaar maken aan de organisatie.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }