Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Boskalis aan de slag met landaanwinningsproject in Filipijnen

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) gaat aan de slag met een landaanwinningsproject in de baai van Manila op de Filipijnen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met CHEC uit China. Het project is toegekend door het beursgenoteerde SM Prime Holdings Inc (SMPHI), een van de grootste vastgoedontwikkelaars in Zuidoost-Azië.

Met dit ontwikkelingsproject wordt een nieuw gebied gecreëerd voor zowel commercieel vastgoed als woningbouw in een dichtbevolkt deel van de Filipijnse hoofdstad Manila. De geschatte totale contractwaarde bedraagt circa 650 miljoen euro, waarvan het Boskalis-aandeel circa 325 miljoen euro bedraagt.

Peter Berdowski, Boskalis CEO: "We zijn zeer verheugd over de toekenning van dit omvangrijke contract door SMPHI. Als Boskalis hebben we een rijke traditie in het creëren van nieuw land en we kijken ernaar uit bij te dragen aan een bescheiden uitbreiding van de Filipijnen en het beschermen van een deel van Manila tegen de gevolgen van klimaatverandering. Deze regio is van oudsher van groot belang voor Boskalis en met dit project hebben we de bezetting van de grote baggerschepen voor de komende jaren verzekerd."

Het project is gericht op het ontwikkelen van nieuw en modern commercieel vastgoed en woningbouw in de baai van Manila. Het project omvat de aanleg van drie kunstmatige eilanden met een totaal oppervlak van circa 360 hectare. Deze worden volgens internationale standaarden aangelegd om te zorgen voor een veilige leefomgeving. De eilanden zijn tevens ontworpen om bestand te zijn tegen mogelijke zware aardbevingen en de kust- en oeverbescherming is ontworpen om tyfoons te kunnen weerstaan.

Voor de landaanwinningsactiviteiten zet Boskalis meerdere sleephopperzuigers in, waaronder megahoppers, voor een periode van twee jaar. Om het inklinken van de grond te bevorderen, wordt 60.000 kilometer verticale drainage aangebracht. Daarnaast wordt door middel van dynamische en vibrocompactie de grond in het gehele landaanwinningsgebied verdicht. De eilanden zullen worden voorzien van een stenen oeverbescherming in combinatie met een betonnen golfbreker. De voorbereidende werkzaamheden vangen in het eerste kwartaal 2020 aan. De baggerwerkzaamheden worden naar verwachting binnen drie jaar voltooid en het totale project kent een doorlooptijd van vijf jaar.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }