Afbeelding

Gevolgen krimp regiopolitie voor Papendrecht nog niet duidelijk

Algemeen 120 keer gelezen

PAPENDRECHT • De verminderde beschikbaarheid van politieagenten in de regio Rotterdam heeft voor Papendrecht vooralsnog geen gevolgen.

Dat meldde burgemeester Moerkerke maandag 25 november na vragen vanuit de gemeenteraad. PAB-raadslid Ad Tromp was bezorgd over berichten in de media over de inzet van politie die noodgedwongen fors omlaag moet, met name bij evenementen.

"Er zijn vijfhonderd agenten minder beschikbaar voor de Eenheid Rotterdam ten opzichte van 2016", zo citeerde Tromp nieuwsberichten van de afgelopen dagen. "Als je dat omrekent naar Papendrecht moet je zomaar een fte inleveren."

De problemen voor de politie in de regio Rotterdam, waartoe Papendrecht behoort, zijn het gevolg van het landelijke beleid om meer politiepersoneel vrij te maken voor het beveiligen van personen. Dat werd besloten na onder meer de moord op advocaat Derk Wiersum.

Ook speelt mee dat er in Rotterdam relatief veel agenten zijn die net van school komen. Die hebben veel begeleiding nodig en kunnen daardoor niet volledig ingezet worden.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft daarom de landelijke politiek opgeroepen om meer geld beschikbaar te stellen voor de politie in de regio omdat deze situatie niet houdbaar zou zijn.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke deelde maandag mee dat er op dit moment nog geen enkel effect bekend is van dit nieuws op de Papendrechts situatie. "Inkrimping van de politie in Papendrecht met een fte, dat is niet het geval. Er zijn nog geen gesprekken geweest hierover met de politie. Mogelijk komen die nog", aldus burgemeester Moerkerke.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden