Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Johan Voerman temidden van zijn cursisten.
• Johan Voerman temidden van zijn cursisten.

Hulp SIHVPa voor statushouders bij VCA-lessen in de Drechtsteden

  •   28 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • De Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa) helpt statushouders van de Sociale Dienst Drechtsteden om te slagen voor hun VCA-cursus.

Voor werk of stage mogen statushouders van de Sociale Dienst Drechtsteden een VCA-cursus (Veiligheid Checklist Aannemers) volgen. In deze checklist staan belangrijke afspraken op het gebied van veiligheid, gezondheid en het milieu. In de praktijk blijkt dat de cursus voor statushouders erg moeilijk te volgen is. De Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa) schiet de cursisten nu te hulp.

Het merendeel van de statushouders dat een VCA-cursus volgt, lukt het niet een certificaat te halen, omdat de cursus erg veel (moeilijke) taal en technische termen bevat. De SIHVPa heeft  het initiatief genomen de statushouders een voortraject aan te bieden waardoor zij de cursus beter kunnen volgen. Coördinator Johan Voerman, oud-docent en ervaringsdeskundige met deze lesstof en Johan Erkelens, die al jaren bekend is met de VCA-regels, verzorgen dit voortraject. De Werkbank Drechtsteden bood een passende lesruimte aan. Intussen zijn de eerste lessen achter de rug. De Eritrese statushouders die de lessen volgen zijn enthousiast.

De SIHVPa helpt sinds 2015 vluchtelingen en hun gezinnen om zich zo goed mogelijk thuis te voelen in Nederland. De stichting helpt statushouders in Papendrecht onder meer bij het leren spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Op dit moment zijn 50 taalmaatjes gekoppeld aan vluchtelingen. Kijk voor meer informatie op www.sihvpa.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }