Logo hetkontakt.nl/klaroen
• stockfoto.
• stockfoto. (Foto: nl.123rf.com )

Thema 'Leren van elkaar' centraal in Week tegen kindermishandeling

  •   17 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de week tegen de kindermishandeling, die gehouden wordt van 18 tot en met 24 november, staat het thema 'Leren van centraal'.

Ouders, kinderen en professionals die geconfronteerd zijn met kindermishandeling, vertellen hun verhaal. Het doel hiervan is mensen bewust te maken van het feit dat kindermishandeling bestaat. Ook is de week bedoeld om professionals en vrijwilligers te informeren over hoe en waar zij bij signalen van kindermishandeling advies kunnen vragen of een melding kunnen maken.

De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind gezond en veilig kan opgroeien. Veiligheid is dan ook één van de onderwerpen die centraal staan binnen het jeugdbeleid Route22. Wethouder Dorien Zandvliet: "Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken. Door te delen wat jij doet als je je zorgen maakt om een kind, moedig je anderen ook aan iets te doen "

Meldingen
In 2018 werden in Alblasserdam 124 meldingen van kindermishandeling gemaakt. In 2019 zijn er tot nu toe 130 meldingen gemaakt. Naast het maken van een melding van kindermishandeling, kan er ook advies worden gevraagd wanneer signalen van (mogelijke) kindermishandeling zich voordoen. Bij het vragen van advies wordt er dus nog geen melding van kindermishandeling gemaakt. In 2018 is er in Alblasserdam 88 keer advies gevraagd met betrekking tot signalen v an kindermishandeling. In 2019 is er 92 keer advies gevraagd.

Gemeenteraad
Ook de Alblasserdamse gemeenteraad vindt het belangrijk dat dit onderwerp aandacht krijgt. PvdA raadslid René Zonnebeld heeft samen met steun van de ChristenUnie tijdens de raadsvergadering van oktober een initiatiefvoorstel ingediend over het organiseren van een interactief programma in de Week tegen de Kindermishandeling.

Dit voorstel werd gesteund door de gehele raad van Alblasserdam. In 2020 wordt invulling gegeven aan dit voorstel.

Iedereen kan als hij of zij zich zorgen maakt over een kind eventueel anoniem) advies vragen en melden bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Veilig Thuis heeft ook een website: www.veiligthuiszuidhollandzuid.nl. Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432, elke dag van 11.00 uur tot 21.00 uur).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }