Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Arie Bakker (links) geeft uitleg aan zijn bezoekers.
• Arie Bakker (links) geeft uitleg aan zijn bezoekers. (Foto: Bert Bons)

Europarlementariër zet meesterslager Arie Bakker in het zonnetje

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Meesterslager Arie Bakker uit Alblasserdam kreeg vrijdagochtend 15 november europarlementariër Bert-Jan Ruissen op bezoek. Dit gebeurde in het kader van de Dag van de Ondernemer.


Verschillende Europarlementariërs, Tweede Kamerleden en een staatssecretaris gingen op diverse plaatsen in Zuid-Holland op werkbezoek bij kleine en middelgrote bedrijven. Dat deden ze om ondernemers te bedanken voor hun lef, doorzettingsvermogen en enorme bijdrage aan economie en maatschappij.

In Alblasserdam viel de eer te beurt aan meesterslager Arie Bakker aan het Wilgenplein 10 in Alblasserdam, direct naast winkelcentrum Makado. Arie gaf tekst en uitleg over zijn ondernemersfilosofie en manier van werken. "Ik verkoop alleen producten die ik zelf zou willen eten, het moet goed en lekker zijn", zo hield hij SGP-europarlementariër Ruissen voor. Hij werd vergezeld van wethouder Peter Verheij en een afvaardiging van MKB Nederland.

Slager Arie Bakker werd geprezen om zijn innovatieve manier van werken. De slagerij is in de loop der jaren dan ook meer dan alleen een slagerij geworden. Er ontstond aandacht en ruimte voor luxeproducten, maaltijden, salades en gemaksvoeding, kortom, een breder assortiment. Door een onlangs uitgevoerde uitbreiding ontstond er ruimte voor nieuwe producten en de bereiding en verkoop van kant- en klare producten.

Daarnaast benadrukte Arie Bakker dat hij zijn vlees zo dicht mogelijk de buurt probeert te halen. "Je voetstap moet zo klein mogelijk zijn. Wij halen geen vlees uit het buitenland, maar maken het liefst gebruik van regionale leveranciers", aldus de Alblasserdamse meesterslager.

De Dag van de Ondernemer werd vier jaar geleden het leven geroepen en is een sympathieke, nieuwe traditie om circa 1,5 miljoen zelfstandig ondernemers in ons land te prijzen voor wat zij doen. Initiatiefnemer MKB-Nederland benadrukt daarbij de enorme bijdrage die zij leveren aan economie en werkgelegenheid, maar ook maatschappelijk. Zo drijft het voortbestaan van lokale sportverenigingen, clubs, culturele evenementen en festiviteiten vaak voor een onmisbaar deel op de sponsoring en inzet van plaatselijke ondernemers.

Na het bezoek aan meesterslager Arie Bakker vertrok het gezelschap naar Kortland 42 in Alblasserdam, waar de Farmshop en Cowporation gevestigd zijn van ondernemer Teus Dekker.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5