Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Enkele leden van de groep die aan de Muskathlon gaat meedoen.
• Enkele leden van de groep die aan de Muskathlon gaat meedoen.

Groep uit Jozua Alblasserdam gaat voor half miljoen euro voor goed doel

  •   743 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een groep van 50 sportievelingen uit de Jozuagemeente in Alblasserdam gaat zich het komende jaar voorbereiden op deelname aan de Mustkathlon in de Filipijnen. De aftrap is op zaterdag 16 november.

Met deelname aan de Muskathlon wordt in totaal minimaal 500.000 euro overgemaakt naar Compassion, die het geld zal besteden aan het verbeteren van de leefomstandigheden van straatkinderen en kinderen in de prostitutie in de Filipijnen.

"Een paar maanden geleden kwam Tiemen Westerduin spreken in onze gemeente en hij maakte mij enthousiast om me hiervoor in te zetten", vertelt David van de Graaf (43) uit de Jozuagemeente. Hij is één van de 50 deelnemers aan de Muskathlon, die daar gehouden wordt in de herfstvakantie van 2020.

Ging gelijk mis
"De eerste 42 jaar van mijn leven heb ik niets aan sport gedaan", vertelt David over zijn voorbereiding aan de Muskathlon. "Toen ik begon met hardlopen, ging het gelijk mis. Een collega adviseerde me om te gaan wielrennen, omdat dat minder belastend zou zijn. Dat is goed uitgepakt en inmiddels fiets ik samen met een groep anderen elke week op donderdagavond 60 kilometer."

Toen Tiemen Westerduin van Compassion de uitdaging neerlegde om vanuit de Jozuagemeente deel te nemen aan de Muskathlon in de Filipijnen, begon het gelijk te kriebelen bij David. "Dat klonk heel stoer, maar ik heb een gezin en kan niet zomaar tien dagen van huis weg, dacht ik. Maar toen keek mijn vrouw me aan en zei dat ik de sportieve uitdaging voor het goede doel moest aangaan."

Medestanders
David vond 49 medestanders, die volgens de richtlijnen van Compassion voor deelname aan de Mustkathlon ieder minimaal 10.000 euro sponsorgeld moeten 'meenemen'. David: "Dat is naast de sportieve uitdaging gelijk de volgende uitdaging. We vissen voor een deel in dezelfde vijver, maar we vertrouwen op God dat het wel goed zal komen."

Zelf staat David op een tussenstand van ongeveer 1200 euro. De groep op dit moment met elkaar op een totaal van bijna 250.000 euro. "Sommigen hebben al hun sponsorgeld al binnen. Anderen, zoals ik, hebben nog een lange weg te gaan."

Dat geldt ook voor de sportieve voorbereidingen. Deelnemers hebben de keuze uit een hele of een halve Iron Man. De langste versie bestaat uit 4 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 40 kilometer hardlopen. David doet de halve Muskathlon. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om een Iron Man met elkaar te doen, waarbij de onderdelen verdeeld worden in het team.

"Maar het belangrijkste is dat we veel geld ophalen voor de kinderen in de Filipijnen die op vuilnisbelten wonen of in de prostitutie werken. Via Compassion kunnen ze een goede plek krijgen om te wonen, naar school gaan en goed te eten krijgen. Als we met de hulp aan de kinderen daar de vicieuze cirkel kunnen doorbreken, kan uiteindelijk de hele samenleving daar geholpen worden."

Startmoment
Op zaterdag 16 november is er een officiële start voor de acties die gehouden zullen worden voor de Muskathlon. Er wordt een presentatie gegeven over Compassion tijdens een avond waarbij de musical Eye for You vertoond zal worden. Op een interactief scherm wordt een reis door de bijbel gemaakt.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }