• Annemarieke van Vliet van Jij bent in beeld.
• Annemarieke van Vliet van Jij bent in beeld. Foto: Janny den Besten

Winterfair op donderdag 21 november bij Pand 83 in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 298 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De partijen van Pand 83 organiseren op 21 november een winterfair. 'Jij bent in beeld' is een van hen. De medewerkers van deze organisatie hopen op deze avond nog meer bekendheid aan hun werk te geven.

Huis van de Waard, kringloopwinkel GAIN, Vluchtelingenwerk, lunchroom Sterk@Werk en "Jij bent in beeld" hebben een unieke vorm van samenwerken. Op donderdag 21 november hopen ze daarvan tijdens de winterfair wat te laten zien. Doordat ze alle in hetzelfde pand zitten, kunnen ze de lijntjes kort houden. Ze voorzien elkaar van werknemers of juist van arbeid, en in november houden ze met elkaar een winterfair.

Leuke koopjes
Bij kringloopwinkel GAIN zijn die avond leuke koopjes te halen, bij lunchroom Sterk@Werk is alles te koop zonder BTW en daar zal bovendien warme chocolademelk verkrijgbaar zijn. Op het plein voor het pand presenteren de groepen zich met allerlei verkoopspulletjes, erwtensoep met worst en natuurlijk met informatiemateriaal. Bij de kramen van Huis van de Waard en "Jij bent in beeld" kunnen kerststukjes gemaakt worden en houtwerkstukjes gekocht worden.

"Jij bent in beeld" is in 2016 opgezet door de toenmalige gemeente Molenwaard. Het is een uniek project waarbij getracht wordt te bereiken dat elk mens op zijn eigen wijze participeert in de samenleving. Het is bedoeld voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Vier dagen per week is "Jij bent in beeld" geopend.

Uitvoerende handen
Trajectcoach Annemarieke van Vliet vertelt: "Wij zijn eigenlijk de uitvoerende handen van Avres. Er zitten thuis veel te veel mensen op de bank. We willen graag dat ieder mens kan doen wat bij hem of haar past. Iedereen is welkom bij ons als hij iets aan zijn omstandigheden wil veranderen. We zijn toegankelijk en laagdrempelig. Samen met onze deelnemers zoeken we een antwoord op de volgende vragen: 'Wie ben je?', 'Wat kun je?', 'Wat wil je?' en: 'Wat heb je nodig om daar te komen?'"

"Jij bent in beeld" is een traject van 10 weken. Per traject zijn er ongeveer 10 tot 15 deelnemers. In die periode komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals solliciteren en presenteren, het onderzoeken van de eigen kwaliteiten, en het trainen van sociale vaardigheden en goed taalgebruik. Allereerst wordt goed in kaart gebracht wat iemand nodig heeft.

Ogen glimmen
Daarna wordt samen met de deelnemer gezocht naar vrijwilligerswerk of betaald werk waar hij of zij zich op de plaats voelt. "Ik vraag vaak aan een deelnemer: 'Waar gaan je ogen van glimmen?'" vertelt Annemarieke. "Het mooie is dat wij een groot netwerk hebben, Wij werken samen met alle vrijwilligersorganisaties in Molenlanden. Ook vinden we vaak werkgelegenheid in Pand 83 en tevens hebben we zelf een houtwerkplaats. Hiervoor zoeken we momenteel nog een vrijwilliger die met houtwerkzaamheden bekend is en mensen aan kan sturen."

Het afgelopen jaar is het via "Jij bent in beeld" gelukt om 27% van de deelnemers aan betaald werk te helpen en daarnaast nog velen aan vrijwilligerswerk. Annemarieke: "Mensen vinden het vaak eng om bij ons aan te kloppen, want iedere verandering is spannend. Maar ze zijn na afloop van het traject meestal heel enthousiast. Mooie reacties zijn: 'Eindelijk een plek waar naar me geluisterd wordt.' En: 'Dit traject had ik al 20 jaar eerder moeten hebben.' Eigenlijk zijn wij steeds bezig om mensen rechtop te zetten. We geven hen veel complimenten en bemoedigingen."

"We hopen dat nog veel meer mensen de weg naar ons weten te vinden! Dat kan onder andere via de winterfair waar iedereen van harte welkom is!"

Winterfair 21 november
Van 18.30 tot 21.00 uur
Pand 83
Planetenlaan 83
Nieuw-Lekkerland

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden