Logo hetkontakt.nl/klaroen

Sinterklaas komt op 16 november aan in Papendrecht

  •   150 keer gelezen

PAPENDRECHT • Sinterklaas hoopt met de pakjesboot op zaterdag 16 november aan te komen in de jachthaven van Papendrecht.

Op die dag zal het toestromende publiek vanaf 12.30 uur muzikaal worden opgewarmd door kinderkoor de Knotkids die dit jaar maar liefst 30 jaar bestaan. Omstreeks 12.45 uur wordt een heuse Flyboard Piet verwacht die zijn kunsten in de haven zal vertonen en rond 13.00 uur hoopt Sinterklaas met meer dan 100 Zwarte Pieten aan te meren in ons mooie dorp.

Nadat de burgemeester van Papendrecht Sinterklaas heeft verwelkomd en Sinterklaas de kinderen van Papendrecht heeft toegesproken, vindt de prijsuitreiking van de #sintpapendrecht fotowedstrijd plaats. Wie nog wil meedoen aan deze wedstrijd, kan de leukste sintfoto op Facebook zetten met de hashtag #sintpapendrecht en #tafelronde140.

Rond 13.45 uur stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo en trekt de stoet door Papendrecht. De route is als volgt: Jachthaven - Pontonniersweg – Veerdam - Oude Veer – Veerpromenade – Meentpassage – Overtoom – Muilwijckstraat – Rozenstraat – Goudsbloemstraat – Lange Tiendweg – Kennedylaan – Plantanenlaan - Winkelcentrum Wilgendonk (bezoek rond 14.30 uur) – Kastanjelaan – Wieklaan – Molenlaan - Burgemeester Keijzerweg - Jan Steenlaan en eindigt bij Winkelcentrum Westpolder (bezoek rond 15.15 uur).

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben ook dit jaar weer voldoende strooigoed bij zich, zodat voor iedereen voldoende pepernoten en snoepgoed beschikbaar is. Tevens zijn er dit jaar Glutenvrije Pieten bij die te herkennen zijn aan hun glutenvrije schort.

De intocht wordt georganiseerd door Tafelronde 140 Alblasserwaard en is alleen mogelijk dankzij de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren. Mocht er een bedrag van de ingezamelde sponsorgelden overblijven dat wordt dit gedoneerd aan een goed doel, te weten Sinterklaas Bestaat. Deze stichting is in het leven geroepen om kinderen die het thuis wat minder hebben toch op het lijstje van Sint en Piet te zetten.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }