Gerenommeerde chefkoks gaan eenmalig samen diner bereiden

  •   187 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met het Lekker Drechtsteden menu bundelen drie gerenommeerde koks van bekende restaurants uit Papendrecht, Alblasserdam en Dordrecht de krachten met een gezamenlijk vijfgangen diner.

"Dat we in de Drechtsteden lekker culinair aan de weg timmeren kunnen we niet onder onze gedekte tafels en stoelen steken", stellen de drie koks. Het gaat om Arjan Kuipers van restaurant De Ertepeller in Papendrecht, meesterkok Ad Janssen van Bellevue Groothoofd Hotel Culinair in Dordrecht en Marcel Hayes van restaurant Le Barrage in Alblasserdam. Voor één keer verschijnen zij gezamenlijk ten tonele.

Ze gaan op zaterdag 23 november de eenmalige uitdaging om met elkaar een vijfgangen diner te serveren in de tent van de ijsbaan op het Marktplein in Papendrecht. Het bijzondere restaurant opent om 18.30 uur.

Deze chefs scharen zich bij de 500 beste keukens van Nederland volgens het blad 'Lekker'. Daarnaast hebben deze mannen hun sporen verdient in media, gidsen en 'gewoon' omdat ze goed kunnen koken.

Ad Jansen, die sinds 2012 in de Drechtsteden is gevestigd met Bellevue Groothoofd Hotel Culinair,verheugt zich op deze avond. "We kunnen allemaal wel een potje koken. Met mannen als Marcel en Arjan wordt dit echt een feestje."

Marcel Hayens: "Niks is zo mooi als gelijkgestemde chef-koks in een tent stoppen met kroonluchters, tafellinnen en een paar pannen. Nou, dat wordt dus vuurwerk."

Arjan Kuipers: "Onze liefde voor eerlijke, duurzame en biologische producten schept een band. We zijn trots op elkaar. We willen een avond de sterren van de hemel koken en 300 gasten een topavond bezorgen."

Kaarten zijn te koop bij de deelnemende restaurants en bij Il Mercato aan de Markt in Papendrecht. Online kaarten bestellen kan via www.lebarrage.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }