Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De groep leerkrachten die woensdag pannenkoeken gebakken hebben
• De groep leerkrachten die woensdag pannenkoeken gebakken hebben

Leerkrachten Nokkenwiel bakken pannenkoeken tijdens stakingsdag

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De leerkrachten van de twee vestigingen van obs 't Nokkenwiel hebben op woensdag 6 november hun stakingsdag alternatief ingevuld met het bakken van pannenkoeken op de gyriatrische afdelingen van de Alblashof in Alblasserdam.

"Op deze manier hebben we mensen geholpen die het tijdens hun werk ook heel druk hebben", vertelt adjunct-directeur Lonneke van den Anker van IKC 't Nokkenwiel.

Het was leerkracht Lenny van 't Nokkenwiel die met het idee kwam. "Ik had contact met iemand die in de directie zit op een school in Dordrecht. Al pratend kwamen we erop dat de zorg eigenlijk met dezelfde problemen zit als het onderwijs; hoge werkdruk en personeelstekorten. Daarom wilden we daar iets gaan doen en hen in het zonnetje zetten."

Lonneke zocht vrijdag contact met de Alblashof en het verzoek werd enthousiast ontvangen. "Het was daarna nog even onduidelijk of het door zou gaan, omdat de stakingsdag eerst afgelast werd en daarna toch weer doorging. Als het niet doorgegaan was, hadden met groep 8 hierheen gekomen om alsnog pannenkoeken te bakken."

Dat was nu niet nodig, omdat de stakingsdag doorging. Woensdagochtend rond elf uur werd het beslag gemaakt en gingen de pannen op het vuur. "De begeleidsters vertelden ons dat ze zelf voor deze dingen geen tijd hebben. Uiteraard eten ze met de bewoners, maar aan zoiets extra als pannenkoeken bakken, komen ze niet toe."

Rond een uur of een zat de alternatieve stakingsdag erop voor de leerkrachten van 't Nokkenwiel. "Het gaat ons niet zozeer om meer geld, alhoewel dat altijd leuk is natuurlijk", legt Lonneke uit. "Het zijn vooral de werkdruk en het tekort aan leerkrachten waarom we willen staken. We maken ons zorgen om de kinderen en de kwaliteit van onderwijs die zijn krijgen."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }