Foto: 123RF

Maand van de Mantelzorg in Alblasserdam

  •   82 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Van 4 tot en met 27 november wordt in Alblasserdam weer de maand van de mantelzorg gehouden. Dat is een maand waarin gemeente, organisaties en instellingen hun waardering uitspreken naar mantelzorgers in het dorp. Er staan diverse activiteiten en bijeenkomsten op het programma.

Op maandag 4 november zal de aftrap worden gegeven tijdens een koffiemoment met de burgemeester en wethouders in Landvast. Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen mantelzorgers uit Alblasserdam hun jaarlijkse waardering (cadeaubonnen) ophalen tijdens een gezellige samenzijn. Indien mogelijk kunnen mantelzorgers samen komen met degene voor wie zij zorgen. Voor mantelzorgers die niet in de gelegenheid zijn om op dit tijdstip te komen, is er nog een mogelijkheid om diezelfde maandag tussen 16:00 en 20:00 uur de waardering op te halen bij stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Cortgene 20. Om voor de waardering van de gemeente in aanmerking te komen, dienen mantelzorgers wel ingeschreven te staan bij de SWA. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of door contact op te nemen via 078-2021220. Uiteraard is het ook mogelijk om even langs te komen op het kantoor van de SWA om een aanmeldingsformulier in te vullen.

Bewegen
Op donderdag 7 november zal de SWA een feestelijke mantelzorgbijeenkomst organiseren in Landvast. Gymjuf Gerda Zijderveld zal deze morgen langskomen om de aanwezigen mee te nemen in bewegen. De Violin Dancers leveren een bijdrage. Aanvang van de bijeenkomst is om 10:00 uur. Op dinsdag 12 november organiseert de SWA een avond waarin aandacht voor ouders van een kind met intensieve zorg centraal staat. Tijdens deze avond is er ruimte voor ontmoeting, (h)erkenning en het uitwisselen van ervaringen. Alja van Maanen is moeder van een zorgintensief kind en zal vertellen over haar gezin en de ouderschapstheorie. Aanvang van deze informele bijeenkomst is om 19:30 uur en de locatie is Cortgene 20. In diezelfde week, op donderdag 14 november, organiseert stichting Helpende Handen in samenwerking met het Koperdraadje een creatieve middag met als thema 'kleur je dag'. Mantelzorgers kunnen leren wolverven. Aanvang van deze activiteit is om 14:00 uur in het Participand, Lelsstraat 2.

Waardeburgh biedt mantelzorgers op maandag 18 september een high tea aan in Salon de Thé, Oude Veer 34 te Papendrecht. Aanvang van deze gezellige middag is 14:30 uur. Woensdag 20 november staat een uitje voor jonge mantelzorgers op het programma. Onder het gekscherende motto 'Schiet mij maar lek' gaan de jongeren laser gamen. Aanvang van de activiteit is 17:00 uur. Meer info is te krijgen via  FB: @JMZaanZ.

Kleurfeest
Op donderdag 21 november organiseert stichting Helpende Handen een kleurfeest met Gerard de Bruyne. Aanvang van deze activiteit is om 14:30 uur in het Participand, Lelsstraat 2. Vervolgens is er op dinsdag 26 november een ontmoetingsochtend voor de Connectgroep (ouders van kinderen met autisme, ADHD en psychische of psychiatrische problemen). Belangstellenden worden uitgenodigd om deel te nemen aan het Autisme Belevingscircuit met medewerking van Esther Vliegenthart. De bijeenkomst duurt van 09:30 tot 11:45 uur en zal plaatsvinden aan de Cortgene 20.

De Maand van de Mantelzorg zal op woensdag 27 november worden afgesloten met een buffet in Landvast met daaraan voorafgaand de keuze uit de film 'Last Christmas' of Bingo. Het is mogelijk om alleen deel te nemen aan het buffet of aan de film/bingo. Aanvang film en bingo zijn om 15:30 uur. Aanvang buffet 17:30 uur. Meer informatie is te vinden op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Aanmelden voor deze activiteiten/bijeenkomsten is noodzakelijk en kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220. Wel graag vóór 1 november, want vol is vol. Indien men iemand nodig heeft die de zorg voor een dierbare even kan overnemen zodat men deel kan nemen aan een activiteit, kan men contact opnemen met de SWA.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }