• Kees de Keijzer.
• Kees de Keijzer. Foto: Janny den Besten

Kees de Keijzer: 'Bijzondere concertavond voor een toegankelijke prijs'

Algemeen 722 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Organist De Keijzer organiseert op zaterdag 9 november een concert in Nieuw-Lekkerland waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting Ontmoeting. Befaamde musici werken mee aan deze avond met muziekstukken uit allerlei stijlen.

"Het is mijn ideaal om iets te doen voor de samenleving," vertelt Kees de Keijzer (59). 'Stichting Ontmoeting ligt mij na aan het hart, omdat deze haar werk verricht onder alle lagen van de samenleving. De wijze waarop de medewerkers hun werk doen, spreekt mij aan. Bovendien heb ik tijdens mijn ziekte hun warme betrokkenheid als hartverwarmend ervaren. Omdat ik naast mijn gewone werk bij IHC ook kerkorganist ben, leek het me een mooi idee om een concert te organiseren met opbrengst voor deze stichting."

Stichting Ontmoeting is vooral bekend door haar hulp aan mensen 'van de straat'. Er wordt begeleiding geboden aan mensen die hun huis verloren hebben en op straat leven, maar ook bij problemen op het gebied van relaties, verslaving of schulden. Als het niet meer lukt om de dingen alleen op te lossen, wil Stichting Ontmoeting een steuntje in de rug geven. Zij biedt woon- en werktrajectbegeleiding, dagbesteding en begeleiding naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Zowel overdag als 's nachts zijn er veldwerkers op stap in de stad die zoeken naar mensen die hulp nodig hebben.

Samen met andere musici zal Kees de Keijzer allerlei werken ten gehore brengen op de concertavond. Kees' instrument is het orgel. Vorig jaar vierde hij zijn vijfentwintigjarig jubileum als kerkorganist in Alblasserdam. "Ik voelde me altijd al aangetrokken tot het orgelspel en nam orgellessen. Helaas kreeg ik een ongeluk waardoor ik twee vingers moest missen. Toch besloot ik dat orgelspelen ook mogelijk moest zijn met acht vingers. Intensief oefende ik zeker wel twee uur per dag en kon sinds 1993 mijn hobby als kerkorganist weer volledig uitvoeren. Zelfs moeilijke stukken zoals de triosonates van Bach kan ik spelen. Daarbij gebruik ik voor een bepaalde noot weleens het pedaal in plaats van mijn hand, maar alleen zeer ervaren organisten merken dit."

Op 9 november zal er zowel klassieke als licht klassieke muziek te horen zijn, romantisch en frivool/vrolijk. Professionele musici verlenen hun medewerking, zoals violiste Alisa van Dijk (bekend van haar concertserie in de Trinitatiskapel in Dordrecht), Ineke Geleijns (piano en dirigent) en fluitiste Marijke de Jong. Ook Corien Damsteegt (dwarsfluit) en het Oratorium Kleinkoor Laetares werken mee. Kees de Keijzer zal samen met violiste Alisa van Dijk enige stukken van Rheinberger ten gehore brengen. Tevens zal er samenzang zijn, twee infomomenten over Stichting Ontmoeting, een pauze en een collecte voor het goede doel.

"Het was best spannend om deze avond te organiseren," vertelt De Keijzer. "Via Facebook en Linkedin legde ik contacten met de musici. Daarna vroeg ik per telefoon of mail of zij er over na wilden denken om mee te werken aan dit concert. Er werd enthousiast gereageerd. Eén musicus zegde zelfs een aanbieding voor een ander concert af, omdat zij heel graag voor het goede doel van Stichting Ontmoeting wil werken. In de beginfase organiseerde ik alles zelf: concertruimte regelen, musici vragen, een draaiboek maken, sponsors zoeken, enzovoorts. Nu zijn er twee medewerkers bijgekomen. Dit concert is werkelijk bijzonder te noemen, omdat er voor iedereen toegankelijke muziek gespeeld wordt. Normaal kost een toegangskaartje voor een  concert met zulke gerenommeerde musici  20 tot 25 euro. Bewust hebben we de prijs laag gehouden, zodat iedereen van deze speciale avond kan komen genieten."

Het concert wordt gegeven in de Maranathakerk aan de Mattenbies 1. De aanvang van het concert is om 20.00 uur. Entree bedraagt 10 euro (kinderen voor 2,50 euro). 

Janny den Besten

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden