• De Fatimaparochie van Alblasserdam.
• De Fatimaparochie van Alblasserdam. (Foto: Bert Bons)

Hersteld Hervormde Gemeente Alblasserdam wil Rooms-katholieke kerk kopen

  •   345 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Hersteld Hervormde Gemeente Alblasserdam is in onderhandeling met de eigenaren van de leegstaande Rooms-katholieke Fatimakerk in Alblasserdam om deze te kopen.

Dat meldt wethouder Arjan Kraijo. De HHG Alblasserdam diende bij het gemeentebestuur een principeverzoek in om aan de vertreklocatie, 'De Schuur' aan de Merwedeweg, een woonbestemming te verlenen. "Daarmee willen zij de verhuizing mede financieel mogelijk maken", stelt Kraijo.

Daarnaast vroeg de kerkelijke gemeente of op de groenstrook bij de Rooms-katholieke kerk een woning gebouwd mag worden. "Op beide principeverzoeken hebben we als college positief gereageerd. Wat betreft de locatie aan de Merwedeweg: we hebben als voorwaarde gesteld dat de nieuwbouw past binnen de historische uitstraling van die buurt."

De Fatimakerk is al vanaf 2016 niet meer in gebruik. De Hersteld Hervormde Gemeente Alblasserdam groeit en was al langer op zoek naar een ander omkomen om het stijgende aantal kerkgangers op te kunnen vangen. 

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }